• Teleurstellend verlies tegen Valken'68

  27 sep 2020
 • WV-HEDW – Valken ’68  2 - 3 (26 september 2020)

  Bijna een half uur leek WV op weg naar een overwinning die best ruim zou kunnen uitvallen. Tegenstander Valken stond vroeg op achterstand en bracht weinig dreiging voort. Een vrije schop na een ongelukkige handsbal was de inleiding tot langdurige ommekeer. Pas ver in de tweede helft ging het weer lopen bij ons maar de verrassende nederlaag kon echter niet worden afgewend.

  Blijkbaar gezellig in de lappenmand, Ashraf Azzouz en Joost Hommenga hadden gezelschap gekregen van Mick van Moerkerk en Rico Bouwmans; Mervelinio Olijfveld en Noud Schartman waren de vervangers.

  Eerst de pupil-van-de-week en niet zomaar eentje, maar ons 2000ste lid ! Samuel Simon van JO10 – 5 ging recht op doel af en liet de Valkenburgse keeper kansloos. Dat was hij, Ruben van der Does, twee minuten later opnieuw: Danny Blom pikte nr. 3 Van Duijvenvoorde de bal af, passte op Tim Correia en die schoot raak (1-0). Mooi. En daar leek het niet bij te blijven. WV zette Valken onder druk met in hoog tempo uitgevoerd combinatiespel. De tegenstanders zochten hun heil in het met een lange trap zoeken van nr. 9 Marc Langeveld, veel gevaar leverde dat vooralsnog niet op. Hoewel: een diagonale inzet van de spits moest door Matthijs Kuiper uit de hoek worden gestompt (12’). Verder sloeg de klok thuisclub. Mooie combinatie Roy van Essen /Joost Heij werd slechts hoekschop. En doelman Van der Does werkte ook het afstandsschot van Danny Blom uit doel. Plotseling werd alles anders. Inleiding was een door Joost teruggespeelde bal op Noud Schartman die diens hand raakte. Vrije Schop, schuin voor doel, twintig meter. Nr. 7 Huig van Duijn erachter en de Valkenburger legde de bal met een curve onhoudbaar in de hoek (1-1, 27’). Nadat een aanval, weer via Roy en Joost, was afgeslagen kreeg Valken een corner te nemen. Uitvoering door nr. 10 Van der Bent, Langeveld mocht vrij inkoppen (1-2, 31’). Deze onverwachte wending gaf de Valken vleugels en trok de overtuiging uit ons spel waardoor we met een achterstand de rust in gingen.

  Twee wissels bij aanvang tweede helft: Damien de Vegt nam de spitspositie over van Joost Heij en Matthijs Coenradi werd linkerverdediger, Oscar Abouseada was licht geblesseerd. De bezoekers bleken nog steeds in de flow, WV ontkwam toen nr. 10 Van der Bent inschoot, doelman Matthijs de bal maar half stopte en Nik Gabel precies op de lijn kon wegwerken. Uit de hieropvolgende corner kopte Langeveld tegen de lat (49’). Uitglijdende Matthijs Kuiper in een duel met Langeveld, ook dat liep goed af. Toch 1-3: van buiten de zestien volleyde Huig van Duijn erg mooi en onhoudbaar raak (56’).

  Tijd genoeg om als het beter spelende team (volgens Valkenbestuurders in de bestuurskamer) van eb weer vloed te maken, maar WV vocht tegen zichzelf. Danny kreeg geel bij een duel met nr. 12 Zandbergen en Boris Santen verving Roy van Essen.

  De laatste twintig minuten leken echter weer op de eerste twintig. Damien kwam op dreef, een door hem verdiende vrije schop, genomen door aanvoerder Kick van Aelst, ging via een tegenstander over de lat (70’). Opnieuw mocht Kick aanleggen na Valkenburgs hands, de bal smoorde in het geelrood (77’). Toen in minuut 85 Kick, alweer wegens hands, een vrije schop nam kon Boris daaruit de bal in doel schuiven (2-3). Eindoffensief maar eerst moest Matthijs Coenradi nr. 2 Ravensbergen onderuit lopen om een uitval te voorkomen (geel). Een schot van Damien uit de draai werd door de doelman gestopt en Nik Gabel wist de bal, uit de kluts voor zijn voeten gerold, geen kracht mee te geven (90’). Scheidsrechter Martijn Kool (prima) gunde ons wat extra minuten waarin Boris over kopte op aangeven van Kick, daar bleef het bij.

  Teleurstellend. We speelden beter, maar waren geruime tijd niet bij de les. Nul uit twee. Maar er liggen nog twee-en-zeventig punten voor het grijpen !

  NIK GABEL leek de gelijkmaker te gaan maken toen in de slotminuut de bal vlak voor doel voor zijn schoen viel. Dat de doelman de niet dodelijk ingeschoten bal stopte mag niet in de weg staan dat hij, Nik, na een prima wedstrijd virtueel gehuldigd wordt tot man-of-the-match. Als de commissie zich even mag bemoeien met Valkenzaken, zouden we aldaar HUIG VAN DUIJN aanbevelen, wat een mooie goals !

  En nu: Die Haghe. Nooit eerder tegen gespeeld. De Hagenaars verloren de bijna-derby bij VELO (2-1) maar hebben een punt, kunnen wij niet zeggen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur, bus vertrekt 12.15 uur en in hoeverre supporters welkom zijn staat nog te bezien, volg de berichten hieromtrent.

  WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Nik Gabel, Noud Schartman, Nick Lammers, Oscar Abouseada (46. Matthijs Coenradi); Kick van Aelst, Danny Blom; Roy van Essen (68. Boris Santen), Tim Correia, Mervelinio Olijfveld; Joost Heij (46. Damien de Vegt); niet-ingezet : Colby Harmon, Roan Mulder, Junior Tiller

  André Lopes Dias

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Na nederlaag gaat WV-HEDW terug naar de tekentafel

  Op Leidenamateurvoetbal: Valken'68 geeft visitekaartje af in Amsterdam (met foto's waaronder bovenstaande foto)

  Op de site van de Valkenburgers: Huig van Duijn heeft vizier op scherp: 2-3 winst