• Van horen zeggen......

  21 sep 2022
 • Ik was er niet. Een fysieke onmogelijkheid. Ik was even weg van alle hectiek. Oorspronkelijk vertrekkend op vrijdag maar na een helletocht om de security op Schiphol ervan te overtuigen dat ik geen terrorist ben, een staking van Franse luchtverkeersleiders en slecht management van de luchtvaartmaatschappij Vueling mocht ik weer naar huis. Na 9 uur op het grondgebied van Schiphol te hebben doorgebracht, werd m’n vlucht geannuleerd. Gelukkig mocht ik via de luchthaven van PSV op zondagochtend alsnog vliegen. Ik was eindelijk in Valencia aangekomen.

  Valencia. Fijne plek. Tuulk, lekker in de zon. Ook in de herinnering. Ooit was ik hier eerder. Woensdag 2 oktober 2019 om precies te zijn. Valencia - Ajax in het plaatselijke stadion middenin de stad. Zoonlief Max en ondergetekende waren onder 44.659 toeschouwers op deze broeierige avond. Ook Detlev was er. Niet dat ik toen wist wie ie was. Nu wel. Een topper van WV zeg maar. Het werd een magische avond. Al Paella etend op het strand tijdens de lunch voelde je het al. We gaan ze aan gort spelen. En aldus geschiedde. 0-3. U weet wel die goal van Ziyech van de zijkant al na 8”.

  Enfin. Zondagmiddag. Ik zit net proostend met m’n vriendin Mirjam met een pilsje in Mercat de Colón. Sorry schat, voor de afwezige ik. Oh ja. Het regende. Echt. In Valencia. Nooit regent het er. uitgerekend nu wel. Ik schrik op. 15:10u. Verdorie ze spelen al. WV-HEDW Zon1 is om 15:00u begonnen tegen HSV uit Zwaag. Ik app Max want die is geblesseerd. Blijkt ie te vlaggen. Goede reden overigens om u aan te melden als vaste grensrechter van onze Zondagse WV-vlaggenschip? Tussen de bedrijven door reageert ie toch. Schattig. Al snel neemt Igor het over.

  Igor helpt mij aan info: “0-1 voor. Goal Diego. En rode kaart HSV. Stroef veld weer (gras veld). Moeten eigenlijk de voorsprong vergroten”. Ik vraag “Al rust?” “Nee nog 5 minuten. Laatste fase gaat steeds fout. 1-1. Uit het niets een goal. Vanuit het middenveld een lob balletje. 1-2 Jesse”

  Dan de rust. Max stopt met vlaggen. En neemt de taak van Igor over. “Eerste min na rust. Grote kans Mike mis. Heel veel kansen blijven komen. Paal Gil. Echt drama wat ze laten zien. 1-3. Jesse goal. Gil assist.”

  Later krijg ik duiding van de trainert. De goal van Diego was netjes in de hoek uit een afgeslagen voorzet. WV was dominant. Creëert volop kansen maar is slordig in de afronding. De 1-2 was fraai. Een aanval over 10 schijven. Een bal over de hele van Mouaad. Jesse die goed naar binnen snijdt. Hulptroepen van het 2e. Waarvoor dank. Toch ook onrust door een slotoffensief van HSV. En de veilige haven pas in de 91” bereiken via de 1-3.

  De conclusie na de wedstrijd: Heerlijk gespeeld heren! 3 bekerpotjes. 9 punten. Hoop te verbeteren. We zijn begonnen. Komende zondag de competitie. Tegenstander VVA/Spartaan. Thuis. We beginnen op 0. En we kunnen veel beter. Als we samen als team onze schouders eronder zetten. Laten we dat onthouden!

  Basis : Mick, Nigel, Freek, Tobin, Jesse, Milan, Jannes, Diego, Gil, Miguel & Mike. Wissels : Jules, Mouaad, Lucas, Damian & Guntars. Iedereen heeft gespeeld.

  Onno Swart