• Veel meer mogelijk vanaf zaterdag 5 juni

  3 jun 2021
 • Zijn we nu echt bijna van corona af?

  Gelukkig lijkt het coronavirus nu eindelijk hard op de terugtocht. Maar hoe verschrikkelijk COVID-19 nog kan huishouden bleek recent uit het tragisch overlijden van oer-WV’er Eddie Duijf. Niet te bevatten eigenlijk. Ook hier nog een keer veel sterkte gewenst aan Nelleke en familie bij het verwerken van dit grote verlies.

  Wat houden de versoepelingen in?

  Eigenlijk mag alles weer behalve wedstrijden -voor de leeftijd 19 en ouder- tussen verschillende clubs. En er mogen geen toeschouwers langs de lijn staan (…). Maar dus wel weer:

  • Wedstrijden tegen andere clubs t/m 18 jaar;
  • Vrij trainen en onderlinge wedstrijden (zelfde club dus) voor 19 en ouder;
  • Kleedkamers  weer open (maar wel 1,5 meter handhaven) tot uiterlijk 22 uur;
  • Kantine en terras open conform regels horeca.

  Dat schiet lekker op natuurlijk. Hopelijk gaan op 30 juni ook de laatste beperkingen er af.

  Wat betekent dat concreet?

  Dat betekent dat er in de weekenden volop gevoetbald kan / gaat worden. En doordeweeks kan er door iedereen (nu echt) “vrij” getraind worden. Let wel: de grasvelden zijn na dit weekend niet meer beschikbaar wegen onderhoud. De programmering zal dus op onze 4 kunstgrasvelden moeten plaats vinden. Wat gaan we concreet doen?

  • De Regiocup voor alle jeugdteams (behalve JO19-teams) wordt toch nog gespeeld en wel in de weekenden van 5/6, 12/13, 19/20 en 26/27 juni. WV heeft besloten hier in principe met alle jeugdteams aan mee te doen. Tikkie ingewikkelde programmering (zie WV-site) met nu al veel last minute afvallers, maar er gaat in die 4 weekenden door de meesten van onze jeugdteams volop gespeeld worden;
  • Een verkorte versie van de Springercup (we denken nog na over een passende naam): 7x7 op halve veldjes in de weekenden van 19/20 en 26/27 juni en de finaleronden in het weekend van 3 / 4 juli. Zaterdag- en zondag-teams mixed, voor mannen en vrouwen. De inschrijving staat inmiddels open via de aanvoerders;
  • Uiteraard kan er getraind worden: doordeweeks in ieder geval tot het eerste weekend van juli. In de weekenden van 5/6 en 12/13 juni voor de senioren. Wel zullen we kijken wat de bezetting per avond is en mogelijk besluiten het trainingsschema “in te dikken”, d.w.z. niet iedere avond faciliteren;
  • De kantine mag weer open!! In het weekend volgens een aangepast schema en uiteraard geheel in lijn met de voorschriften. De pipo-wagen blijft een belangrijke rol vervullen. Op zaterdag open tot (op zijn laatst) 21.30 u en zondag 18 .30 u. Of eerder: en dicht is dicht. Doordeweeks blijft de kantine gesloten. De sluitingstijd van 22 u sluit bijv. samen kijken naar wedstrijden van het Nederlands elftal uit. Daar zal overigens niemand na die onzin-wedstrijd tegen Schotland een traan om laten denk ik.
  • Kleedkamers gaan weer open. Bij jeugdwedstrijden in principe alleen voor uit-teams. Per keer bekijken we hoeveel we er beschikbaar stellen. Aan de gebruikers om de 1,5 meter spelregels in acht te houden.
  • Eind juni besluiten we wat we in juli gaan doen.

  Pfff. Lang maar zeker niet uitputtend verhaal. Wat er precies wel/niet mag hoor/zie je bij onze accommodatie. En wordt via de aanvoerders-/leiders-apps gecommuniceerd.

  Moraal van het verhaal: er mag gelukkig weer een hoop wel en een beetje niet. Laten we hopen dat bij aanvang van het nieuwe seizoen alles weer wel mag en niks niet: prikken mensen, prikken!

  Ronald Nijsen