• VELO – WV-HEDW 3 - 0 (14 mei 2022)

  15 mei 2022
 • Al geen goed voorteken. Onderweg naar Wateringen moesten de spelers in wisseldienst het niet te sluiten dakluik van de bus vasthouden met het oog op de verkeersveiligheid.

  Wateringen was bepaald niet uitgelopen om de onbetwiste kampioen van 1 A aan het werk te zien. De wegblijvers kregen gelijk: de glorieuze nummer één van deze afdeling hield op het zonnige VELO-sportpark verborgen waarom het seizoen zo succesrijk was verlopen. Tot laat leek een gelijkspel haalbaar maar in de slotfase kreeg de thuisclub gelegenheid buitenproportionele cijfers op het bord te zetten.

  Het zat niet mee deze zaterdag. Op het thuishonk bleek een ruit van kleedkamer 15 verwijderd, de bierpomp vertoonde een storing en Zondag 14 zette zijn voortbestaan als WV-team op het spel door niet op te komen dagen voor de bardienst. Onderweg naar het Westland was het ook al geen feest : onze spelers dienden in wisseldienst het niet te sluiten dakluik van de bus vast te houden met het oog op de verkeersveiligheid.

  Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn. Op het stroeve natuurgras kwam ons spel zelden tot ontplooiing. De thuisclub vocht energiek voor de punten, bij ons was de scherpte ver te zoeken. In ons team ontbraken Ashraf Azzouz, Kick van Aelst , Nick Lammers en Roy van Essen. Maar wij hebben prima vervangers, dus daar kan het hem niet in zitten. In de spits Damien de Vegt, kreeg al snel een kans na een uitstekende pass van Roan Mulder maar strandde op doelman Dion van Wijk (4’). Onze doelman, Matthijs Kuiper kreeg een vrije schop tegen wegens oprapen terugspeelbal en ook geel wegens het wegtrappen van dezelfde bal; de indirecte vrije schop leverde VELO niets op (12’). Misschien had WV een penalty verdiend toen Mick van Moerkerk de bal over de doelman wilde liften en onderuit werd gelopen, maar scheidsrechter Van Waveren zag er niets in. Kort voor rust een gevaarlijk moment toen nr. 7 Van Rossum iedereen er uit liep maar voor doel langs schoot (40’). Na een goede Wateringse combinatie schoot nr. 10 Weissenberg over de lat en Matthijs redde knap toen nr. 3 Dubbeld was doorgebroken. Wij nog een vrije schop op zo’n dertig meter, waar is Ashraf als je hem nodig hebt, Tim Correia richtte te hoog.

  Bij de hervatting bleek Rida Najib de plaats van Jack van Moerkerk te hebben ingenomen. Een eervol resultaat zat er nog ruimschoots in maar aanvoerder Mick schoot gehaast over bij een plotselinge kans (49’). Ook Damien kreeg de mogelijkheid te scoren maar schoot op aangeven van Tim C. via de doelman over. Dat ging aan de overzijde beter: uit een voorzet van links schoot Ricky van Mierlo onhoudbaar raak (1-0, 54’). Minuut later had het gelijk kunnen zijn maar het boogballetje van Damien kwam op de paal. Doelman Matthijs, één van de weinigen die bij ons zijn niveau haalde, werkte een knal van nr. 9 Van Mierlo over de lat (58’). Dylan Cardol verving Tim van der Meulen en VELO wisselde in twee beurten liefst vier man. Terwijl de aanvalsacties van WV aan steriliteit ten onder gingen tegen een defensie, die dinsdag jl. in Nootdorp zeven treffers had moeten incasseren, sloeg VELO nog twee maal toe. Een vrije schop vanaf dertig meter was welbesteed aan Sergi Roeleveld (2-0, 80’) en nauwelijks waren we bekomen of diezelfde Roeleveld vond de bovenhoek (3-0, 82’). Pogingen de stand nog iets op te leuken zagen er machteloos uit, grootste nederlaag sinds jaren.

  We zijn kampioen, het maakt niet echt iets uit. VELO kan de degradatiezorgen in de kast leggen.
  Man-of-the-match: enige geraadpleegde deskundigen kwamen los van elkaar tot de conclusie dat ROAN MULDER een uitstekende wedstrijd had gespeeld, niet alleen verdedigend, maar ook door het afleveren van menige lange pass.

  Zaterdag a.s. bezoek van Argon. Ooit, eind november onze belangrijkste concurrent, sindsdien ver weggezakt; de Mijdrechtenaren leden in eigen huis verlies tegen Zwaluwen ’30 (0-4) en staan niet veilig. Zou wel leuk zijn als we weer eens gaan winnen.

  WV-HEDW : Matthijs Kuiper ; Sureyo Macrander, Roan Mulder, Steven Knijnenburg, Oscar Abouseada; Tim van der Meulen (61. Dylan Cardol), Jordy Dijkhuizen; Jack van Moerkerk (46. Rida Najib) , Tim Correia, Mick van Moerkerk; Damien de Vegt (85. Dirk van Driest) ; niet-ingezet: Jesse Haak, Junior Tiller

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Op het Haags Amateurvoetbal: VELO wint van kampioen WV-HEDW

  Op Haaglanden Voetbal: VELO ruim langs kampioen WV-HEDW