• Verrassende zege op koploper

  19 nov 2023
 • HBC – WV-HEDW 1 - 2 (18 november 2023)

  In het laatste kwartier boog uitstekend spelend WV een kort na rust opgelopen achterstand om in een verrassende, maar verdiende zege. De Heemsteedse koploper speelde wellicht niet zijn beste pot, maar dat is ook de verdienste van onze formatie. Uitspraak van één der assistenten na afloop: “het was een genot om naar te kijken”. Daar kunnen ons wel in vinden.

  Een latertje : HBC speelt tegen de zaterdagteams om 18 uur omdat er eerder geen ruimte is. Voordeel: het was droog na een extreem natte dag. En een goede ambiance op het ooit van bisdom Haarlem gekochte complex met een goed bezette houten overdekte tribune. In ons team nog geen Oscar Abouseada en nu ontbrak ook Tim de Jong. Rida Najib verving hem prima. In het defensiecentrum vergezelde Jordy Dijkhuizen Nick Lammers.

  Vroeg in de wedstrijd moest Dion Thomas snel de goal uit om de op hem af stormende Jeroen de Bruijn te vlug af te zijn. Kort daarop dook doelman Bram Verhage van de gastheren naar de hoek om een inzet van Tim Correia te pareren. Beide ploegen zochten beurtelings de aanval wat een boeiend schouwspel opleverde maar geen uitgespeelde kansen. Of het moet die van Yamiro Macrander zijn, onze linksachter stuitte op de doelman waarna beiden even groggy waren (26’). WV was beter op dreef dan HBC, onze verdediging hield de steeds gezochte spits Arno Dijkstra in bedwang, soms met moeite. Rust 0-0.

  Na de hervatting was HBC aanvankelijk het meest initiatiefrijk. Nick Lammers kreeg van de uitstekende scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn geel na een duw jegens De Bruijn. WV leek de zaken onder controle te hebben maar onverwacht werd het 1-0: een inleidende actie van spits Dijkstra werd van dichtbij afgerond door Bryan Wilderom (57’).
  Vrije schop voor WV en geel voor verdediger Jessie Vink, Ashraf Azzouz achter de bal, diens knal werd door doelman Verhage uit de hoek gedoken. Max Dekker kopte nipt over na een knappe aanval waarbij Dean van Zwieten en Tim Correia het voorwerk deden (65’). Twee wissels bij HBC gevolgd door WV-wissels: Max en Rida mochten uitrusten van goed werk, Joost Heij en Timo van Roemburg verschenen op het kunstgras (70’). Bij het ingaan van het laatste kwartier besloot coach Tijs Schipper centrumverdediger Nick Lammers in te ruilen voor de snelle aanvaller Lancine Bamba, dit waagstukje zou zich uitbetalen. Eerst schoot Tim C. rakelings naast. Maar een paar minuten daarna stuurde aanvoerder Mick van Moerkerk vanaf links Lancine het strafschopgebied in en de invaller werkte feilloos af (1-1, 77’). Nog wat Heemsteeds wisselen maar de oranje-wit-zwarten leken de greep kwijt. Al persten ze er een slotoffensief uit waarbij Jack van Moerkerk een gele kaart opliep en HBC-invaller Lorenzo de la Rosa ons doel te hoog zocht (91’). Best tevreden met een gelijkspel, vonden onze trouwe supporters, maar onze jongens in het veld zorgden voor een late vroege Sinterklaassurprise. Aan de zijlijn verdiende Lancine, getackeld door Trevon Akello, een vrije schop. Mick van Moerkerk joeg de bal voor doel, Joost Heij schampte deze vervolgens met het hoofd in de hoek (1-2, 93’). Nog twee minuten standhouden lukte, punten mee naar Amsterdam !

  Bij het verlaten van het veld een vreugde-explosie om deze belangrijke punten waarmee we vooralsnog naar de negende positie stegen. Clubs onder ons hebben één of twee wedstrijden minder gespeeld, mede door afgelasting bij BOL en AFC’34 alsmede het staken bij rust van DHSC-Ajax bij de stand 0-2. Hierdoor blijft HBC vooralsnog koploper.

  De commissie man-of-the-match besloot eens een keer out-of-the-box te denken en een invaller te bekronen. In de hem toegemeten kwart wedstrijd scoorde LANCINE BAMBA de gelijkmaker en verdiende in de slotfase de vrije schop waar het winnende doelpunt uit voortkwam. Hem van harte gegund.

  Dan gaan we verder met het ontvangen van Purmersteijn. De Noord-Hollanders hadden bij aanvang van deze competitieronde net als wij 13 punten en spelen heden (zondag) thuis tegen Hoogland. Kom kijken of WV de opgaande lijn voortzet, aanvang zaterdag a.s. 14.30 uur.

  WV-HEDW : Dion Thomas; Dean van Zwieten, Nick Lammers (75. Lancine Bamba), Jordy Dijkhuizen, Yamiro Macrander; Rida Najib (70. Timo van Roemburg), Jack van Moerkerk; Ashraf Azzouz, Tim Correia, Mick van Moerkerk; Max Dekker (70. Joost Heij); niet-ingezet : Ruben Zandwijken, Tijn van Velzen, Irvine Henar

  Verslag: André Lopes Dias

  Samenvatting in beeld (BeuteVideoAnalyses - Rinke Beute):

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Stunt voor WV-HEDW bij koploper HBC

  In het Noordhollands Dagblad: reactie trainer Jasper Ketting (HBC)