• Versoepelingen vanaf 19 mei

  19 mei 2021
 • Het terras mag onder voorwaarden weer open

  Versoepelingen: Het sportieve deel

  Er is na de op 11 mei  aangekondigde versoepelingen (die vandaag, 19 mei, daadwerkelijk ingaan) helaas nog steeds weinig extra mogelijk op de velden zelf. Eigenlijk is per saldo de enige versoepeling dat voetballers vanaf 27 jaar nu in groepen van maximaal 30 (i.p.v. 4) mogen trainen. Maar wel nog steeds op 1,5 meter. Onder de 27 mag er vrij worden getraind en mogen er onderling trainingswedstrijden gespeeld worden. Helaas is het ook voor de leeftijdscategorie < 27 jaar nog steeds niet toegestaan wedstrijden tegen andere clubs te spelen.

  Hoewel de KNVB de Regiocup voor de jeugd formeel nog steeds niet geschrapt heeft, lijkt het spelen van wedstrijden voor deze cup niet realistisch. Immers, de eerst volgende verdere versoepeling gaat volgens de routekaart pas 9 juni in. En dan blijft er wel erg weinig tijd over. De club zelf is helaas dus ook beperkt in het organiseren van onderlinge wedstrijden: onder 27 mag er onderling wel vrij gespeeld worden, erboven dus niet. We willen heel graag, zodra dat ook daadwerkelijk mag, (hopelijk dus vanaf 9 juni) een verkorte zomer-versie van de Springercup organiseren. Teams worden op korte termijn gevraagd zich hiervoor in te schrijven zodat we op 9 juni direct aan de gang kunnen. Als eerder gezegd zijn we van plan bij voldoende belangstelling ook in de zomer (juli) trainen / voetballen te faciliteren.

  Versoepelingen buiten het veld

  Buiten het veld gelukkig wel een voorzichtige stap terug naar normaal. De kantine en kleedkamers blijven nog dicht, maar het terras mag weer open. En wel onder dezelfde voorwaarden zoals die gelden voor de commerciële horeca. Zie in bijgaande link wat die voorwaarden zijn.

  Regels op terrassen buiten | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

  Praktisch betekent dit dat het terras open is alleen in het weekend tot ca 19:30 uur (om 20:00 uur moet het echt leeg zijn). Drankjes worden verkocht vanaf ca 12 uur vanuit onze pipowagen. De keuken is (met een beperkt assortiment) open van 12 tot ca 18 uur. Verkoop vindt plaats vanuit een “uitgifte-loket” aan de voorkant van de kantine zodat het niet nodig is de kantine te betreden. Hier zullen ‘s morgens ook koffie en broodjes verkocht worden. De kantine betreden mag alleen voor een sanitaire stop. Verder wordt iedereen verzocht de aanwijzingen van de aanwezige “commissarissen” te volgen. Aanmelden is verplicht (via QR-code op de tafels) , betalen alleen met pin en verplicht op het terras blijven met drankjes (dus niet langs de lijn).

  Hopelijk is dit de dus inderdaad een eerste stap terug naar normale omstandigheden. Met wedstrijden zonder beperkingen, kleedkamers en kantine open etc. Maar laten we dit koesteren: een drankje na afloop van de training! Nu nog hopen op een beetje mooi weer…

  Ronald Nijsen