• Voetbal om voor op pad te gaan

• De thuisblijvers zijn de grote verliezers van deze zondagmiddag. Vandaag was het pure reclame voor het voetbal. Twee elftallen die wilden voetballen en dat ook deden. Bekervoetbal brengt ook een mooie extra spanning met zich mee. En dit alles onder de goede leiding van de heer Ende.

De tegenstander Saenden spelende in de 3e klasse heeft een geroutineerde ploeg en pakte direct het initiatief. Na de 8-1 overwinning in de vorige ronde waren zij de favoriet. Met goede passing op hun voorwaartsen creëerde ze in de eerste 20 minuten een aantal kansen. De verdediging van WV zag er hier en daar niet helemaal goed uit. Gelukkig stond keeper Mick in z’n schitterende rode outfit op z’n post. Bekwaam neutraliseerde hij de kansen.

Na 20 minuten ging WV echt meedoen. De schroom werd afgeworpen en via mooi combinatiespel kwamen de spitsen er 3x goed doorheen. Alleen had Saenden vanmiddag een 12e man man opgesteld: hun clubgrensrechter. Bij alle mogelijkheden ging zijn vlag omhoog en floot de scheidsrechter. Probleem opgelost. Bij de 4e mogelijkheid had scheidsrechter echter een andere positie gekozen. Weer de vlag de lucht in maar de scheids liet terecht doorspelen. De pass van de gedreven spelende Tom werd door Gil knap tot doelpunt verheven 1-0.

Lang kon WV niet genieten van z’n voorsprong. Uit een vrije trap aan de zijkant kreeg WV de afvallende bal niet weg uit de doelmond. Saenden scoorde 1-1. Het veranderde niks aan het spelbeeld. Dat golfde nog steeds heen en weer waarbij WV eigenlijk niks meer weggaf. In de 37e minuut besloot Mouad van linksback een crosspass te geven over de hele. Er ontstond een sprintduel gewonnen door Max. Op volle snelheid liep hij de zestien binnen waar de laatste man aan de noodrem trok. De toegekende penalty werd onberispelijk in het hoekje geschoten door laatste man Ivar 2-1.

Na de rust bleef Saenden aandringen zonder echt gevaarlijk te zijn. WV verdedigde compact en voetbalde gedisciplineerd onder de druk uit. Echte kansen waren er echter niet. Uit het niets viel dan toch de gelijkmaker. In de 61e minuut wederom een standaardsituatie waar WV niet scherp was. Hier valt winst te behalen. De rebound was een makkelijke prooi om tot doelpunt te promoveren 2-2. Aan een gelijkspel heeft WV niks omdat alleen de poulewinnaar doorgaat. Trainer Joram wisselde dan ook aanvallend.

Ondanks het goede spel lukte het niet om de kansen te verzilveren. Dit mede dankzij hun grensrechter. Toch voelde je dat de overwinning voor het grijpen lag. De spelers op de bank spoorde hun team nogmaals aan om vooral de laatste 5 minuten er vol voor te gaan. In een aanval over links kwam Mouad vrij in positie en hij stuurde met een splijtende pass Max op de spits positie diep. De turbo ging erop en de keeper kwam te laat. De controle was goed. De afronding was magistraal 3-2. Een explosie van vreugde gaf aan dat het verdiend was.

WV staat nu 1e met 6 uit 2. Saenden en Quick 1890 staan op 3 uit 2 en RCZ heeft 0 uit 2. Komende zondag speelt Zondag 1 in Amersfoort tegen Quick 1890 voor de poulewinst. De wedstrijd begint om 14:30u. Het team was de Man-of-the-Match vandaag!