• Voorbeschouwing BOL – WV-HEDW op 20 april 2024

 • Na het grijpen van de laatste strohalm moet er worden doorgepakt. Niet winnen bij BOL kan ons, afhankelijk van de resultaten bij  DHSC-SJC en ARC-Swift, in een vrijwel hopeloze positie brengen.  

  De zege op Hollandia was het gevolg van grote inzet en de individuele klasse van een aantal spelers. Dat moet opnieuw op te brengen zijn, ook op het als altijd niet zo vlakke natuurgras in Broek op Langedijk. Het veld is dit seizoen opmerkelijk vaak afgekeurd. De waterhuishouding wordt onderzocht maar daar hebben we nu niets aan, hopelijk kan er zaterdag gespeeld worden, uitwijken naar een weekavond is niet aantrekkelijk en neigt naar competitievervalsing zoals Ter Leede onlangs ondervond. 

  Indertijd, 10 november 2023, werd BOL op Middenmeer kansloos gelaten. Voor rust scoorde Ashraf Azzouz uit een vrije schop veertig meter van het doel. In de tweede helft duurde het nog lang voordat de verdiende zege door goals van Max Dekker en opnieuw  Ashraf met een penalty werd veiliggesteld.   

  En nu: BOL won slechts vier van de dertien thuiswedstrijden maar verloor ook maar drie maal van bezoekende teams. Winnen, hoogst noodzakelijk, zal moeilijk worden. Lukt het, dan passeren we de groenwitten op de ranglijst door een beter doelsaldo.

  Dat we kunnen winnen in Broek op Langedijk bleek 9 oktober 2021: goals van Joost Heij  en Steven Knijnenburg bezorgden ons de zege (1-2) op weg naar het kampioenschap en promotie naar de vierde divisie. Nu staat onze positie op dit niveau op het spel. Met de inzet van zaterdag jl. moet het lukken de punten mee naar Amsterdam te nemen.     

  De wedstrijd op sportcomplex BOL in Broek op Langedijk wordt geleid door scheidsrechter Michel Nijdeken. A.J. Slag en M. Brouwen gaan hem assisteren.

  Aanvang 14.30 uur, vertrek spelersbus 12.00 uur Kruislaan/Edenhal. Supporters uiterst welkom bij deze cruciale wedstrijd.

  André Lopes Dias