• Voorbeschouwing HBC – WV-HEDW op 18 november 2023

 • De in 1902 opgerichte Heemstede Berkenrode Combinatie promoveerde dit jaar naar de vierde divisie en is inmiddels de ongenaakbare koploper. Begin seizoen werd thuis verloren van JOS-Watergraafsmeer (3-4) maar sindsdien wordt vooral gewonnen. Alleen Huizen en Purmersteijn wisten een gelijkspel af te dwingen. Na het behaalde kampioenschap van de zondag-eersteklasse werd de selectie versterkt met een aantal spelers van Koninklijke HFC Onder 21 en dat betaalt zich uit blijkbaar.

  Zondag jl. waren de oranjezwarten ook te sterk voor Hoogland. Achterstand bij rust door een naar Heemsteeds inzicht onterecht gegeven penalty; daarna zorgden Bryan Wilderom, Jort Voorham en Lorenzo de la Rosa voor 1-3 winst. 

  WV won in dit ups-and-downs seizoen overtuigend van BOL. Ashraf Azzouz was weer eens succesvol met een vrije schop-van-afstand en een strafschop, ook Max Dekker vond het net. Vierde, alwéér ruime, zege. Maar op de ranglijst delen we een positie waar we eind mei 2024 niet moeten staan. Punten nodig, dat is duidelijk.

  Of dat in Heemstede gaat lukken? In de ziekenboeg is het helaas een gezellige boel. Maar met onze ruime selectie kan coach Tijs Schipper toch wekelijks een formatie in het veld sturen die iedere tegenstander partij moet kunnen geven. Of er in de schaduw van het bisschoppelijk college Hageveld  wat te halen valt, kom het zien!

  De wedstrijd op sportpark HBC, Cruquiusweg 39  begint om 18.00 uur. Vertrek bus: 15.45 uur Kruislaan/Edenhal.

  Scheidsrechter is Maurice Paarhuis. Zijn assistenten: C.M. Koster en een nog aan te wijzen collega.    

  André Lopes Dias

   

  Op de site van onze gastheren: speciale 'matchday' hamburger