• Voorbeschouwing HZVV – WV-HEDW op 21 januari 2023

 • Na een weekend in Valencia, waar mede vierde-divisionist Zwaluwen Vlaardingen werd verslagen (5-2, zie het verslag van voorzitter Ronald op de website) naar Hoogeveen voor begin tweede competitiehelft. 

  Op 27 augustus jl. werd het thuis niet onfortuinlijk 2-1. Na de vroege openingsgoal van Lancine Bamba kwam HZVV door Sander Dzemidzic  snel op gelijke hoogte. Lang leek een gelijkspel het logische resultaat maar op aangeven van Roy van Essen scoorde Janyro Purperhart tien minuten voor tijd de winnende treffer.

  Sindsdien behaalden wij nog 18 punten erbij, HZVV bracht het tot 12 punten in de volgende veertien wedstrijden. Drie keer werd gewonnen, steeds thuis (d’ Olde Veste 2-1, Swift 3-2, SDV Barneveld 2-1).

  WV kampte dit najaar met blessures en afwezigheid anderszins maar inmiddels is bijna iedereen fit of terug van weg. Een vaste positie in het linkerrijtje lijkt best haalbaar. Bovendien doen we vooralsnog mee in de tweede periode, kortom: winnen in Hoogeveen is van aanzienlijk belang.  

  Op sportpark Bentinckspark is de aftrap om 15.00 uur. Scheidsrechter M.A. Spoon zal worden geassisteerd door R.S.D.J. Hindriks en S.C. Brondijk.

  De spelersbus vertrekt 11.30 uur vanaf Kruislaan/ Edenhal naar het verre Drenthe, supporters welkom. 

  André Lopes Dias

  Voor de thuisblijvers is de wedstrijd live te volgen op het YouTube kanaal van HZVV. Twintig minuten voor aanvang van de wedstrijd start de uitzending (red.).

   

  In Telegraaf/Amsterdam Sport: