• Voorbeschouwing WV-HEDW – Ajax op 16 september 2023

  12 sep 2023
 • De opgaande lijn is heel zichtbaar bij WV. Marcel Valk en zijn staf hebben te maken met vertrekkers en vooral veel nieuwkomers en daar moet een samenhangend geheel van worden gemaakt. Lijkt steeds beter te lukken.

  Maar nu komt Ajax. Onze ex-buren (1939-1996) zijn de competitie daverend begonnen door Swift met 7-2 te verslaan en wonnen daarna bij Alphense Boys (0-2) en - zaterdag jl - van Hoogland (2-1). In deze wedstrijd werd een vroege achterstand al voor rust ongedaan gemaakt door doelpunten van Vincenzo Schep en Terzo Stemerdink. Coach Sander Middelbeek heeft, net als wij, een grote selectie ter beschikking met de voordelen van dien.

  Gezien de resultaten van het vorige seizoen zal Ajax zeer gemotiveerd naar Middenmeer reizen. WV won 19 november 2022 op de Toekomst met 2-3. Thuis, 6 mei, toen de punten echt nodig waren, besliste Jack van Moerkerk met een schitterende goal de strijd in de 95e minuut (2-1). Eerder scoorden na rust Rydell Poepon 0-1 en kopte Steven Knijnenburg de gelijkmaker binnen na een door Tim Correia genomen vrije schop.  

  WV behaalde zaterdag jl. een overtuigende eerste zege. Het Noordwijkse SJC werd na rust weggespeeld (1-4) door treffers van Joost Heij, Rida Najib en Tim Correia. Dit nadat op slag van rust Romello Austin voor de gelijkmaker had gezorgd. We zijn in de winning mood !

  Dat wordt een thriller, zaterdag a.s. aanvang 14.30 uur. Scheidsrechter is M.J. (Max) Kok. J. Adu Boahen en F. Smit gaan hem assisteren.  Hartelijk welkom voor het arbitraal trio en dat geldt uiteraard ook voor spelers, staf en supporters van Ajax.

  Kom allen naar Middenmeer !

  André Lopes Dias

   

  Met Pupil van de Week: Isam !