• Voorbeschouwing WV-HEDW – BFC op 1 juni 2024

 • Blij zijn met nacompetitie om je te handhaven. Dat krijg je als degradatie al onafwendbaar leek. Maar zaterdag jl. werd AFC ’34 met grote inzet en goed spel van een periodetitel afgehouden. Dat was op zichzelf niet genoeg, ARC mocht niet winnen. En won ook niet, Hollandia deed zijn sportieve plicht.

  Dus mogen we, net als in  2014 en 2016, trachten ons te handhaven. In die jaren lukte dat niet en daalden we af naar de tweede klasse. Nu gaat het erom niet naar de eerste klasse te zakken, wel een verschil.

  Tegenstander BFC uit 1920 werd in 1B kampioen van de eerste periode met 24 punten uit 12 wedstrijden.  In de tweede periode liep het een stuk minder en uiteindelijk eindigden de Bussumers op de vijfde plaats (11 x winst, 8 x gelijk, 5 verloren, 41 punten, doelcijfers 56-32), ruim achter kampioen De Zuidvogels.  Recente overwinningen op Aalsmeer en uit bij DVVA tonen overigens aan dat het wel meeviel met de terugval.

  De enige ontmoeting in deze eeuw dateert van 2019. In de groepsfase van het bekertoernooi won WV in Bussum met 1-6 van de toenmalige tweedeklasser. Op 31 augustus van dat jaar scoorden Rico Bouwmans, Danny Blom, Mervellinio Olijfveld en Joost Heij (2 x) voor WV, een eigendoelpunt kregen we er ook nog bij. Zo gemakkelijk zal het nu vast niet gaan.

  In Alkmaar vroeg men zich zowel in de bestuurskamer als op de tribune af hoe het mogelijk was dat zo’n goed voetballende ploeg in degradatienood verkeerde. Eén van de beste teams die men dit jaar had gezien !  Als hetzelfde niveau kan worden gehaald in de nacompetitie dan gaan we ons handhaven. Eerst BFC. Toch spannend want volgens de website der bezoekers gaat BFC de testikels uit de pantalon knokken.

  Scheidsrechter is Robin Brinkman. Zijn assistenten:  B.A. de Groot en A.C.M van Luijk. Aanvang 14.30 uur en kom ons luidkeels steunen !

  André Lopes Dias

   

  Met pupil van de week: Dorus!