• Voorbeschouwing WV-HEDW – DHSC op 27 mei 2023

 • Alweer de laatste van dertig competitieduels. We ontvangen de Utrechtse combinatie van DOS en Holland (2004) waar een paar jaar later Stichtse Boys bij aansloot. De club timmert nogal aan de weg mede door de prominente rol van recordinternational Wesley Sneijder. 

  De ambitie is hoog in Utrecht maar het seizoen heeft niet gebracht wat verwacht werd. Uit de laatste vier wedstrijden werd één punt gehaald, zaterdag jl. ging de thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld verloren (0-2). DHSC staat daarmee met 43 punten net boven ons op de zesde plaats*.

  Op 10 december jl. werd het in Ondiep 2-0. Op door vorst stroef natuurgras scoorden kort na rust Tom de Klein en Wallenburg de doelpunten. WV ging daarna offensiever spelen maar kon de nederlaag niet afwenden.

  En nu? Niets meer op het spel voor beide teams. WV moest zaterdag jl. de punten in Emmeloord achterlaten door laat succes van degradatiekandidaat Flevo Boys (1-0). Beide teams zullen mede daarom het seizoen positief willen afsluiten.    

  Scheidsrechter is zaterdag Matthijs Jobse. Hij wordt geassisteerd door B.W.A. van Ool en M.T. de Leest. Een hartelijk welkom voor dit arbitraal trio en dat geldt uiteraard ook voor spelers, staf en verdere begeleiding van DHSC.

  De laatste competitiewedstrijd tot eind augustus! Mis het niet, kom naar Middenmeer, aanvang 14.30 uur.

  André Lopes Dias

   

  * Naschrift redactie Op 24 mei heeft de tuchtcommissie van de KNVB DHSC drie punten in mindering opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden eind vorige maand in de wedstrijd uit bij Buitenpost. De stand in de middenmoot ziet er nu zo uit: