• Voorbeschouwing WV-HEDW – FC Uitgeest op 10 februari 2024

  • Na de daverende overwinning op SJC kan even gas terug worden genomen. Lijkt het. Maar kijk uit ! Op het programma staat het ontvangen van FC Uitgeest in de derde ronde van de KNVB-beker. De fusieclub (1996: USVU en VV Uitgeest) uit Noord-Holland staat momenteel zevende in de 2e klasse A (zondag). Zondag jl. wonnen de geelgroenen van SVA, de nr. 2 van de ranglijst. Uitgeest liet de Assendelfters komen, speelde op de counter met jonge goede aanvallers. Na 1-0 bij rust werd het in de 90e minuut 1-1 via een penalty.  SVA ging voor méér maar in de extra-tijd werd het 2-1. Onderschatten moeten we maar niet doen, vorig seizoen werden we immers door een tweedeklasser (VRC) uitgeschakeld.

    Via de beker kunnen we ons plaatsen voor het bekertoernooi van de profs.  Onze tegenstander van zaterdag jl. , SJC, speelde daarin in december een mooi thuisduel tegen Willem II (1-3). Komen tot de laatste vier is hiervoor vereist. Eerst maar de laatste zestien zien te bereiken.

    De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter B. Ari. Assistent zijn A.A. Jansen en E. Krist. Hartelijk welkom voor het arbitraal trio en dat geldt uiteraard niet minder voor spelers, staf, bestuur en supporters van FC Uitgeest.

    Aanvang op Middenmeer: 17.00 uur.

    André Lopes Dias (met dank aan Johan van Genderen)