• Voorbeschouwing WV-HEDW – Hollandia op 13 april 2024

 • Hollandia op bezoek. De club uit Hoorn dateert van 1898 en hield in 1919 onze H, Hortus dus, van promotie af.  Recenter is onze verbazingwekkende 0-7 zege voor de beker, 2016.

  Maar dit is 2023-2024. De heenwedstrijd In Hoorn werd destijds verloren. Op een niet heel sfeerrijk bijveld stonden we in de avond van 4 november jl. al snel met 2-0 achter door goals van Luke Abelskamp en Dennis Jansen.  Mick van Moerkerk zorgde voor hoopvol rusten, maar daarna vonden opnieuw Dennis Jansen en Niels Koster het net achter de desalniettemin uitblinkende Dion Thomas. Tim Correia mocht het eindresultaat via een penalty nog wat opleuken (4-2). 

  Inmiddels is Hollandia een goede middenmoter met 39 punten uit 24 wedstrijden. Zeven maal werd verloren waarvan zes keer uit, laat ons dat hoop geven. Want dat de punten hard nodig zijn is een understatement. Drie ervan lagen voor het oprapen nadat Ashraf Azzouz ons zaterdag jl. briljant op voorsprong had geschoten. Helaas benutte Ter Leede de extratijd optimaal met twee heel late treffers. Onze ranglijstpositie  verslechterde dinsdagavond nog verder: BOL won de inhaalwedstrijd tegen Ter Leede (op het veld van Con Zelo) met 2-1.

  Hollandia’s jongste resultaat was een 2-0 thuisoverwinning op Hoogland. 

  Scheidsrechter is K. van Dijk. Hij zal worden geassisteerd door J. van den Hazel en S.H.M. van Soest. Hartelijk welkom voor het arbitraal trio en dat geldt uiteraard niet minder voor spelers, staf, bestuur en supporters van Hollandia.

  Het gaat erom! Kom ons steunen! Aanvang 14.30 uur.

  André Lopes Dias

  Livestream op ons YouTube-kanaal

  Pupil van de Week: Douwe!