• VR1 en VR 2 zaterdag ook volgend seizoen in 1e, resp. 2e klasse

 • Onder leiding van een nieuwe technische staf

  Vrouwen 1 ontsnapt op laatste dag aan nacompetitie

  Het was nog even erg spannend op de laatste speeldag in de 1e klasse A. VR1 stond op de 8e plaats met één puntje voorsprong op Sleeuwijk. En de 9e plaats betekent nacompetitie voor behoud in de 1e klasse. En dat wilde team en staf toch echt heel graag vermijden. Dus winst thuis tegen DSS VR2 was nodig om niet afhankelijk te zijn van Sleeuwijk. En dat lukte. In een goed gespeelde, intense wedstrijd werd het ten slotte 2-1. Lang 2-0 voor, kort voor tijd een wat sullige 2-1 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Grote blijdschap na een lang en -door allerlei oorzaken- best wel lastig seizoen. Goed gedaan vrouwen en staf!

  Vrouwen 2 per saldo prima debuut in 2e klasse

  VR2 begon het eerste seizoen in de 2e klasse nogal verontrustend met 5 nederlagen op een rij. Te hoog gegrepen na de promotie via de nacompetitie? Nee hoor: uit de volgende 5 wedstrijden voor de winterstop werden keurig 13 punten gehaald. Prima start weer in de 2e helft van de competitie met zelfs uitzicht op nacompetitie voor promotie. Helaas werden uit de laatste twee wedstrijden tegen laag geklasseerde teams slechts één punt gehaald. Maar: per saldo natuurlijk een prima debuut in de 2e klasse!

  Afscheid van de huidige staf van VR1 en VR2

  Stephan Turpijn en Michael Tiebesl (resp. hoofd- en assistent trainer-coach van VR1) en Bert Reus (trainer-coach VR2) hebben de afgelopen jaren het selectie-vrouwenvoetbal van onze zaterdag-vrouwenteams (verder) op de kaart gezet. Met als hoogtepunten het kampioenschap in de 2e klasse van VR1 in seizoen 21/22 en het winnen van de nacompetitie (en dus promotie naar 2e klasse)  door VR2 in 22/23. Weinig clubs spelen met twee vrouwenteams op dit niveau. Jullie waren een mooi trio met aanvullende eigenschappen. En jullie hebben het echt prachtig gedaan: namens iedereen die de vrouwen/meiden-afdeling (terzijde: inmiddels 400 voetballende meiden/vrouwen in de club) grote, grote dank. Maar: de heren stoppen er alle drie mee. Stephan en Bert gaan conform eerder gemaakte afspraken van een voetbal-sabbatical genieten. In dat verband: Stephan/Floor: van harte met de geboorte op 22 mei van jullie dochter Tesse, geniet ervan! Michael wordt hoofdtrainer/coach van onze buren van DVVA VR1.

  Nogmaals dank. Stephan/Bert geniet van jullie (tijdelijke?) voetbalrust en ik hoop/verwacht jullie nog vaak bij WV te zien. Michael: succes als eindverantwoordelijke bij DVVA. We zullen elkaar als tegenstander (VR2, maar wellicht zelfs VR1: DVVA speelt nacompetitie om promotie) zeker tegenkomen!

  Welkom Ferry van der Meulen en Bert Talen!

  Gelukkig hebben we prima opvolgers gevonden voor Stephan/Michael en Bert. Ferry van der Meulen wordt met ingang van volgend seizoen trainer/coach van de VR1. Ferry is momenteel trainer/coach van DVVA VR1. Ferry  heeft een rijke ervaring in de trainerswereld. Waarvan dus de laatste seizoen als trainer/coach van DVVA VR1. Bert Talen heeft ook veel ervaring als trainer waarvan de laatste jaren in het meisjesvoetbal: het afgelopen seizoen als trainer van Always Forward MO17-1.

  Ferry en Bert hebben al kennis gemaakt met de teams en zijn volop bezig met de voorbereiding van volgend seizoen. Ik wens jullie veel succes en ook plezier toe bij WV!

  Ronald Nijsen

  Mooi afscheidscadeau van de vrouwenselectie voor Stephan Turpijn als dank voor zeven jaar trouwe dienst