• VRC – WV-HEDW 2 - 1 (beker, 2e ronde, 22 november 2022)

  23 nov 2022
 • Voor het eerst sinds september 2018 werden we uitgeschakeld in de beker, de volgende drie toernooien werden immers wegens coronamaatregelen afgebroken. In Veenendaal had de mix van selectie- en Onder23-spelers zich kunnen plaatsen voor de derde ronde. Maar na de 1-1 bij rust werden de kansen gemist en kon VRC een counter afronden.

  Met de bus in de spits zo’n honderd kilometer in oostelijke richting als ongelukkig resultaat van de loting. Ondanks forse file arriveerden we tijdig op sportpark Spitsbergen, waar we seizoen 2003-2004 al eens 2-2 speelden in een tumultueuze wedstrijd. Verhindering, blessures, belangrijke krachten ontbraken. VRC is subtopper in de 2e klasse C en had er zin in. Voor zo’n novemberavond redelijk wat publiek op de tribune, aan ambiance ontbrak het niet (in de bestuurskamer was het ook best gezellig).

  In minuut 2 ging het al mis in onze verdediging na een ondoordachte breedtepass, doelman Paul Diouf reageerde snel. Dezelfde doelman verhinderde later de uitbrekende nr. 16 Daan Olde opnieuw om de score open te breken. Maar de achterstand kwam er: Nick Lammers speelde Samuel Dundas wat kort aan, de uitkomende Paul botste op Samuel waardoor nr. 10 Robin Segers de bal in het verlaten doel kon plaatsen (1-0, 13’). Verdedigend zat het niet goed en coach Marcel Valk greep in en bracht Mick van Timmeren voor Roan Mulder, waarbij Sureyo Macrander naar links verhuisde om dat het lek te stoppen. Inmiddels was WV de bovenliggende partij geworden en de verdiende gelijkmaker kwam op het bord: Rida Najib schoot van ruim buiten de zestien hoog in het net (1-1, 34’). Ongelukkig was dat kort daarop de uitstekend spelende Tycho de Vries door een charge van nr. 8 Edwin van den Berg (gele kaart) met een enkelblessure het veld moest verlaten, Dylan Cardol verving hem. Nadat Rida een vrije schop via de muur over de lat zag gaan floot scheidsrechter Mark Ouendag voor rust.

  Coach Niels ten Have van de geelblauwen had zijn jongens in de pauze opgedragen over te gaan op het counteren. Niet slecht gezien, de WV-aanval van deze avond was niet sterk in de afronding en dat zou ons de kop gaan kosten. De tegenstoten van VRC waren een probleem voor de opgedrongen verdediging van WV, Paul Diouf kon een paar maal redden. Maar een kwartier voor tijd ging het mis, VRC brak uit over links en Daan Olde kon de voorgetrokken bal van dichtbij inschieten (2-1, 76’). WV drong aan maar de gelijkmaker kwam er niet, ondanks ruime extratijd. De allerlaatste kans was voor Ashraf Azzouz, maar terwijl de bal hoog boven het doel in de Veenendaalse duisternis verdween floot scheidsrechter Ouendag ons definitief uit de beker.

  Jammer. Maar WV zit nog steeds in dit bekertoernooi hoor. Huh ? Hedenavond gaat de Zondag 1 van coach Joram Melis en leider Onno Swart (lees zijn mooie verslagen) in Haarlem tegen United/DAVO proberen wél de derde ronde te bereiken. En Zaterdag 1 gaat verder met achttien resterende competitiewedstrijden in het verschiet.
  Man-van-de-wedstrijd ? Nou, PAUL DIOUF, die eerder in Buitenpost een ongelukkig debuut beleefde, weerde zich prima.

  Zaterdag a.s. reizen we naar Steenwijk. De wedstrijd tegen d’ Olde Veste ’54 begint om 15.00 uur, vertrek bus 12.00 uur Kruislaan/Jaap Edenhal.

  WV-HEDW : Paul Diouf; Sureyo Macrander, Niels Lammers, Samuel Dundas, Roan Mulder (27. Mick van Timmeren); Rida Najib, Tim de Jong; Ashraf Azzouz, Tycho de Vries (37. Dylan Cardol) , Lancine Bamba; Harun Cinar (73. Yasin Koprulu); niet-ingezet : Sven van Es

  Verslag: André Lopes Dias

  Foto:  Twitter/Dick Teunen

   

  Op regiosport Veenendaal:  VRC trein in bekersprookje dendert door: ‘We hebben top gespeeld’

  In De Gelderlander: VRC stunt tegen vierdedivisionist

  In AD/Utrecht: