• Vrouwen 2 verliezen finale van Sporting ‘70 (1-2)

  26 jun 2022
 • Vooraf was er goede hoop. Prima voorbereiding. En een bijna volle bus op weg naar FC Breukelen. Waar we gastvrij werden ontvangen. De gastheren hadden zelfs een hoofdklasse/1e klasse wedstrijd afgewezen (wij waren eerder). Maar beter ook wellicht: WHC - Nieuwenhoorn (daar ging het om) is aardig uit de hand gelopen. Geen vechtpartijen uiteraard tussen de supporters van WV en tegenstander Sporting ‘70 VR2. Wel al snel grote vreugde bij de luidruchtige Sporting-aanhang. Want binnen 4 minuten stond WV 0-2 achter. Laten we het er op houden dat beide goals tamelijk onnodig waren. Om van de schrik te bekomen werd de bal af en toe langdurig in de ploeg gehouden. En werd WV steeds dreigender. Dat resulteerde na circa 20 minuten in een prachtige goal van Lotte. Daarna een sterker WV met veel dreiging (vooral over rechts) maar met een hoog net niet gehalte en daardoor niet echt grote kansen.

  Maar met nog 45 minuten voor de boeg geen paniek, moet kunnen. Dachten we in de rust. En het had 5 minuten na rust ook 2-2 moeten zijn: een vrije trap van WV werd matig verwerkt door de S70 keeper maar de dubbele rebound van erg dichtbij wilde er op miraculeuze wijze niet in. Daarna een onrustig gevecht tegen de tijd. Erg veel inzet, stevig veldoverwicht, maar eerlijk gezegd te gehaast en onzuiver om het de goed georganiseerde no-nonsens verdediging van S70 echt lastig te maken. En we kwamen ook nog een paar keer goed weg bij snelle uitvallen. Laatste kwartier een alles-of-niets opstelling maar de daarbij behorende lange ballen kwamen maar niet en S70 overleefde de ruim bemeten blessuretijd vrij gemakkelijk.

  Het went slecht, verliezen: na de Zondag 1 nu dus ook VR2-zat op het laatste moment onderuit. Wrang. Maar voor een winnaar heb je een verliezer nodig (zou van JC geweest kunnen zijn) en dat waren wij helaas. Maar wel na een, want dat blijft overeind geweldig mooi seizoen. Paar jaar geleden nog vrijwillig een stapje teruggezet van de 3e naar de 4e klasse, nu op een haar na naar de 2e klasse. Speelsters en staf: groter dank hiervoor, top gedaan. Volgend seizoen de draad weer oppakken.

  Ten slotte: Sporting ‘70 proficiat met de promotie, succes in de 2e klasse. Scheidsrechterlijk trio olv Ton Wassenberg bedankt. En FC Breukelen zeer bedankt voor de bijzonder prettige ontvangst. Nu nog een mooie seizoensafsluiting en dan…vakantie!

  Verslag: Ronald Nijsen

  Foto: Gerard Rappard