• Wat ik zag als bijna man van bijna middelbare leeftijd uit bij GeuzenMiddenmeer

  8 mei 2022
 • Om 12.27u, drie minuten voor het afgesproken moment van verzamelen tel ik er een handje vol. Niet een heel team. Een team dat niet op tijd verzamelt. Geen respect voor afspraken dus. Het individu is belangrijker dan het team? De voorbereiding start te laat. Slap een warming up doen, bijna plichtmatig. En dat vertaalt zich. Naar te weinig adrenaline. Te weinig testosteron. Te weinig klaar voor het spelen van een wedstrijd.

  Tuulk. Ieder heeft zo zijn beweegredenen. We konden niet parkeren. Of we moesten ver lopen. Maar ja. Teamsport is nou eenmaal je wegcijferen voor het collectief. Afspraken nakomen. Anno 2022 is dat best een opgave. Als ik het zo beschouw. Zal wel m’n leeftijd zijn…….

  Kortom we begonnen slap als scheidsrechter Schoonhoven fluit voor het begin. En het is dan best logisch om een tegengoal te incasseren. En dat deden we. Precies waar de trainert op had gehamerd gebeurde. De lange bal was wat ze hanteren. Strijd om de afvallende bal. En we waren niet scherp. 1-0.

  Gelukkig hadden we na vijftien minuten spelen de warming-up eindelijk afgerond. We werkten hard. Niet altijd in de geest van ons aller Johan Cruijff maar we stonden er. Ooit speelde ik jaren met een rechtsback die wel 6 á 7 keer per wedstrijd ons op scherp zette met de woorden “Simpelllllll, speel nou toch gewoon simpel” En dat heel hard en vol frustratie. Heel eerlijk. De manier waarop was niet goed mare hij had wel gelijk. Wat maakten we het ons moeilijk vanmiddag.

  Gelukkig dat de tegenstander niet voldoende kwaliteit had maar in godsnaam. Gun mekaar de bal. Speel simpel. We zijn als team tot veel in staat als we het elkaar makkelijk maken. Hoe?. Door de bal het werk te laten doen. Naar elkaar te luisteren als er wordt gecoacht. Door zelf te coachen. Door vuile meters te maken. En simpel te spelen. Bij vlagen lukt het. De 18” Nigel op rechtback. Veel energie. Verovert de bal. Stuurt Miguel diep. Hij legt prima terug op een inlopende Max. 1-1. Een prima goal gemaakt door samen te spelen.

  Helaas. We incasseerden er nog één….. Was het een overtreding? Ik zeg ja. De scheids zei nee. Hij floot niet. Gevolg was wel dat we uit het niets weer achterstonden. 2-1. Onterecht ja. Als je kijkt naar de verhoudingen op het veld. Maar op basis van inzet weer niet. GeuzenMiddenmeer speelde naar hun kunnen. Met het mes tussen de tanden. En scoren gewoon hun kansen. Op het half uur scoren wij. Een identieke goal. De diepte op rechts. Jesse is de man hier. Achterlijn halen en terugleggen over de grond en de inlopende Max die afdrukt. 2-2.

  Rust……. We komen er goed uit. Direct een aanval over meerdere schijven. Nigel geeft voor op Mouaad. Toch Mouaad? Gelukkig krijgt Jesse hem. Hij schiet hard in. Volgens mij te hard en daardoor wat ongecontroleerd en hij raakt de onderkant lat. De bal stuitert. Voor, op of achter de lijn? Precies ja erachter. De grens speelt vermoorde onschuld. De scheids kan ’t niet zien. Dus geen goal. Later geeft de keeper het zelf toe. Maar ja wat hebben we eraan.

  De volgende kans wordt ook niet benut. Weer nodeloos hard willen schieten en dus onzuiver. Net naast. We zijn dan pas drie minuten in de tweede helft als de 3e kans zich voordoet. Ditmaal redt de keeper ten kostte van een corner. Mouaad trapt hem. Ivar promoveert de voorzet magnifiek tot doelpunt. Hoog torent hij boven iedereen uit en laat de keeper kansloos. 2-3.

  Dan de 65”. Een onachtzaamheid in onze defensie. Op rechts staat in ene een opgekomen middenvelder volkomen vrij. Het vervelende is dat hij de bal ook nog krijgt aangespeeld. Gelukkig is daar Andries. Onze keeper maakt met een katachtige reflex deze 100%-kans onschadelijk. We beginnen de controle te verliezen. GeuzenMiddenmeer krijgt meer grip. Spelen opportunistisch. En doen dat heel behoorlijk. Met twee sterke spitsen die ze hoog door de lucht aanspelen. Ivar speelt echter een dijk van een wedstrijd. Net als Jemairo.

  Het is echter Andries die de overwinning over de streep trekt. Onorthodox. Katachtig. Maar hij maakt een 200% kans onschadelijk. Veel toeschouwers telden hem al. Wij als WV-ers natuurlijk niet. Waar je hoopt op een zakelijke 0-3 overwinning boeken we een zwaarbevochten 2-3 overwinning. Meer dan verdiend. Nooit in gevaar althans in mijn beleving al doet het scoreverloop anders vermoeden. We waren gewoon beter.

  Wederom bedank ik de spelers van de Zondag 2 die na hun wedstrijd bij ons aansloten om het team de nodige back-up te geven in de slotfase. Zonder jullie was deze overwinning niet mogelijk geweest. Chapeau mannen!

  Onno Swart