• AFC ’34 – WV-HEDW 1 - 3 (25 mei 2024)

  In Alkmaar begint de victorie. Niet alleen in 1574 maar ook op onze honderd-en-zestiende verjaardag. Winnen van AFC ’34 dat ook nog ergens voor streed, was al een moeilijke opdracht. En dan moest tevens Hollandia in Alphen aan den Rijn ARC van de winst afhouden, anders was degradatie alsnog een feit. Maar uitstekend spelend WV won verdiend en ARC kon in de slotfase met een man meer (en een penalty) de zege niet grijpen (1-1)Zie video van Studio Alphen (red.)

  Wonderen bestaan, we leven nog en gaan zaterdag a.s. aan de slag om ook de eerste ronde van de nacompetitie te overleven.

  In ons team Yamiro Macrander terug van blessure. Kon de plaats innemen van de voor één wedstrijd uitgesloten Dean van Zwieten. Ook geen Dion Thomas, rode kaart vorige week immers, Ruben Zandwijken onder de lat. En Ashraf Azzouz ontbrak wegens een blessure.
  WV ging gedreven van start en zou deze verbetenheid de gehele wedstrijd volhouden. Jordy Kreeberg kwam in de openingsfase gevaarlijk door op links maar schoot in het zijnet (4’). Over rechts kwam Yamiro trouwens ook vaak goed op. Na een pass van de dynamische Jack van Moerkerk kon Tim Correia met moeite gestuit worden, leek op strafschop maar niet in de ogen van de prima leidende Youri Kuipers uit Goes (24’). Aan de overzijde was aanvaller Muzo doelman Ruben voorbij maar richtte in het zijnet, dat liep goed af (27’). Wat later wist AFC-er Rijssel wel het net te vinden, maar er was buitenspel geconstateerd. Duidelijk dat de thuisclub inmiddels beter in de wedstrijd was gekomen. Aanvoerder Mick van Moerkerk kreeg geel na een te late tackle op Aykan van AFC en Oscar Abouseada voorkwam met een fraaie doch riskante ingreep Alkmaarse afronding (34’). We zaten al in de extra-tijd toen Jordy Kreeberg Tim Correia aan de bal bracht en onze topscorer zich goed vrij speelde en in de hoek schoot (0-1, 45 + 1’).

  Rust. In Alphen stond het intussen 0-1, virtueel hadden we degradatieplek 15 verlaten. Maar het was nog zo lang…….

  WV speelde een geweldige tweede helft, het Alkmaars publiek begreep niets van die degradatienood. Overigens waren de eerste minuten voor AFC ’34 : na een missertje van de verder soeverein spelende Jordy Dijkhuizen kwam de gevaarlijke Marre Muzo vrij voor doel maar hij schoot naast (47’). Vervolgens sloeg de klok toch vooral WV. Actie Romello Austin, opbrengst een corner. Doelman Wesselink stopte een inzet van Timo van Roemburg. En gleed weg bij het uitverdedigen, de bal kwam bij Mick van Moerkerk die vanaf een meter of dertig in het lege doel lobde (0-2, 52’). Mooi. Maar in Alphen was het inmiddels 1-1 zodat de virtuele marge met de ondergang nog maar één ARC-doelpunt bedroeg. Dat wisten onze in wit geklede strijders niet terwijl ze in hoog tempo bleven verhinderen dat de blauwgele tegenstander goed in het spel kwam. Het was nog tricky genoeg, bij voorbeeld toen Gijs Brouwer over de lat kopte na een corner (66’). Dezelfde speler kogelde een vrije schop op gevaarlijke plek in de muur. Wissels bij beide partijen, bij ons kwam Max Dekker voor de leeggespeelde Mick (72’). Een minuut later leek de strijd beslist toen Romello een actie afsloot met aanspelen Tim Correia en laatstgenoemde de bal laag in de verste hoek plaatste (0-3, 73’ (maar tevens rode kaart voor Hollandia, ARC tegen tien man net als vorige week…..). Ruben Zandwijken redde bij een doelpoging van Alkmaarder Dimaggio Senahi en Tim de Jong verving de lichtgeblesseerde Jordy Dijkhuizen. Ruben redde opnieuw bij een kopbal van Brouwer en uit Alphen het bericht dat ARC een strafschop had gemist (82’). In de slotfase scoorde Muzo de verdiende tegengoal, bij het gebruikelijke in het doel om de bal vechten kregen zowel Denis Wooninck als Alkmaarder Afouzardaliel de gele kaart (1-3, 87’). Jack neergelegd dan wel rechtmatig de bal ontnomen bij een imponerende rush langs de achterlijn en nog eens een kopbal van Gijs Brouwer over de lat, eindsignaal. En nog steeds 1-1 in Alphen.
  Minutenlang stonden onze jongens plus begeleiding op het veld in de greep van de vrees dat ARC de benodigde winnende goal zou maken. Eindsignaal eindelijk ook in Alphen, vreugde-explosie. Waar we op hoopten, maar wat zo onwaarschijnlijk leek, was werkelijkheid !

  Man-of-the-match : TIM CORREIA had een topdag, scoorde twee keer fraai en ging voor in de strijd.

  AFC ’34 - en in het bijzonder gastvrouw Conny - bedankt voor de ontvangst en hopelijk tot volgend seizoen.

  Nacompetitie ! Zaterdag a.s. 14.30 uur ontvangen we BFC. Bij winst spelen we woensdag 5 juni tegen de winnaar van BOL-Winsum. Winnen we ook die ontmoeting dan plaatsen we ons voor de finale op zaterdag 8 juni. Zet het in de agenda.

  Kan het op dit weekend ? Vanmiddag (zondag) zou WV-HEDW Zondag 1 de titel en promotie naar de 2e klasse kunnen grijpen bij winst in Amersfoort en niet winnen concurrent Sporting ’70. En anders ook daar: nacompetitie.

  WV-HEDW : Ruben Zandwijken; Yamiro Macrander, Jordy Dijkhuizen (82. Tim de Jong), Oscar Abouseada, Jordy Kreeberg; Timo van Roemburg, Jack van Moerkerk; Romello Austin (88. Lancine Bamba), Denis Wooninck, Mick van Moerkerk (72. Max Dekker); Tim Correia; niet-ingezet : Niels van Gool, Rida Najib

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Houdini-act houdt WV-HEDW (voorlopig) in leven

  In het Alkmaars Dagblad: AFC '34 grijpt overal naast na verlies tegen WV-HEDW met link naar foto's van DP Sportfotografie

  In het Noordhollands Dagblad:

  In Telegraaf/Amsterdam Sport: