• Weer een beetje licht in de tunnel

  4 mrt 2021
 • Corona-update van voorzitter Ronald Nijsen

  Het is al weer een tijdje geleden dat ik jullie geïnformeerd heb over de consequenties van de corona pandemie voor het amateurvoetbal in het algemeen en WV in het bijzonder. De persconferenties van de heren Rutte en De Jonge lieten helaas geen enkele ruimte voor optimisme en dus aanpassing ven de geldende spelregels. Tot de persconferentie van vorige week maandag. Er gloort weer enige hoop. De consequenties voor WV op een rijtje.

  1.  Er mag weer (meer) getraind worden.

  Waar de jeugd al maanden lang lekker vrij mag trainen en onderling wedstrijden spelen (waar zeer actief gebruik van gemaakt wordt), mogen de senioren dat ook vanaf 3 maart. Dat wil zeggen: voor senioren tot 27 jaar zonder beperking. Voor 27+ gelden nog de oude spelregels (max 2 aan 2 met 1,5 meter tussenruimte). De bedenker van deze onhandige leeftijdsbreuk heeft zich helaas nog niet gemeld… Dit betekent dat vele teams weer min of meer normaal kunnen trainen, handhaving van de spelregels is eigen verantwoordelijkheid. Vele teams hebben zich al aangemeld voor hervatting van de trainingen. Helaas vooralsnog wel uitsluitend in het weekend, de avondklok zit ons doordeweeks voor de senioren in de weg. Via de interne kanalen is dit door de wedstrijdsecretarissen al gecommuniceerd met de teams. Omdat er alleen met eigen teams getraind mag worden, worden de gemengde trainingen op dinsdagavond o.l.v. Rolf nog niet hervat.

        2. De competities 20/21 zijn voor de senioren gestaakt

  Zoals verwacht heeft de KNVB moeten besluiten de competities, zowel voor categorie-A als categorie-B niet meer te hervatten. De uiterste datum van hervatting was gesteld op 10 april. Onmogelijk dat er dan al wedstrijden in competitieverband gespeeld mogen worden gezien de routekaart van de overheid. Geen promotie/degradatie, volgend seizoen in principe dezelfde indelingen. De KNVB -ze blijven optimistisch in Zeist- houdt de deur nog wel open voor een hervatting van de jeugdcompetities. Omdat die de afgelopen maanden gewoon doorgetraind hebben en dus bij vrijgave direct kunnen beginnen. Ik hoop vurig dat dat wondertje geschiedt maar hoop is vaak uitgestelde teleurstelling (weet ik als Feyenoord-supporter maar al te goed).

      3.   RegioCup

  De KNVB heeft als alternatief voor het noodzakelijkerwijze beëindigen van de competities de RegioCup bedacht. Kijk hier.

  Kort samengevat: voor alle teams (zowel A- als B-categorie) zet de KNVB kleine poules (4 tot 6 teams afhankelijk van de startdatum) op met buurclubs. Inschrijving is niet nodig. Als teams niet mee willen doen, moet dat uiterlijk 19 maart aan de KNVB gemeld worden. Prima initiatief maar kleinigheidje is natuurlijk wel dat er uiterlijk in mei/juni (laatste speelronde volgens de plannen van de KNVB 27/28 juni) daadwerkelijk wedstrijden gespeeld mogen worden. Volgens de routekaart van de overheid moeten dan zowel aantallen besmettingen als ziekenhuisopnamen dan wel erg drastisch dalen voor die tijd. Blijven hopen.

     4. Kantine en kleedkamers blijven dicht

  Tot nader order helaas gesloten. Dus thuis omkleden en douchen. Niet blijven hangen bij de club alsjeblieft. Het is niet anders voorlopig.  De KNVB heeft laten weten dat openstelling van terrassen/clubhuizen van sportclubs gelijke tred zal houden met de openstelling voor de horeca. We gaan het zien.

  Ten slotte. We blijven als bestuur de situatie natuurlijk zeer actief volgen. Maar zijn volledig afhankelijk van wat er van overheidswege wel en niet mag. Als de RegioCup ook niet door kan gaan zullen we binnen de spelregels zo veel mogelijk zelf organiseren. Bijvoorbeeld een Springercup in welke vorm dan ook. En blijven we in ieder geval -als het zonnetje weer schijnt en het leven hopelijk weer een tikkie normaler is- in de zomer open om de verloren tijd een beetje in te halen.

  Voor nu moeten we blij zijn met de lichte verruiming en (dat geldt voor mezelf in ieder geval) met een afspraak bij de kapper. Hou vol, blijf gezond en hopelijk tot over niet al te lang (op het terras) bij de club.

  Ronald, namens het bestuur

  PS Je kunt je nog opgeven voor de pubquiz van zaterdag a.s.: zie elders op de site