• Weer verlies Zaterdag 1 in openingsduel

• Vijfenvijftig seconden waren gespeeld in de competitie 2020-2021 toen Zwaluwen de leiding nam. Twintig minuten later was het zelfs 2-0 voor de thuisclub die veel scherper begon dan onze in de voorbereiding zo goed voor de dag komende formatie. Nadien domineerde WV, legio kansen maar zelfs een strafschop kregen we niet achter de uitblinkende doelman Dirk Bakker. De vorige drie seizoenen verloren we het openingsduel ook; kennelijk hoort het zo.

Met Boris Santen voor de geschorste Danny Blom (voor een vijfde geel tegen Zuidvogels in de pre-coronatijd) ging WV met een aardige aanval van start. Zwaluwen onderbrak deze, Nik Gabel miste de pass op nr. 11 Clifton Gorissen die de verre hoek vond langs de aarzelend uitgekomen Matthijs Kuiper (1-0, 1’). Terwijl WV verder ontwaakte was 2-0 dichtbij: een vrije schop van nr. 14 Thomas Schaap, nr. 6 Dave Severins schoot in de rebound over (5’). Mervelinio Olijfveld, rechterspits, bood Joost Heij een kans, maar doelman Bakker greep diens schot (10’).

Net toen het er voor ons wat beter begon uit te zien kon nr. 8 Margaritha randje buitenspel worden weggestuurd na WV-balverlies, uit de voorzet scoorde Gorissen zijn tweede in de nog zo jonge competitie (2-0, 20’). Minuut later bijna 3-0 maar Matthijs Kuiper stopte het schot van nr. 2 Van Diepen. Dezelfde speler kreeg opnieuw de kans om de knock out uit te delen na een foute pass van de weinig fortuinlijke Nik Gabel, maar schoot te slap in (30’). Wij dan maar: Mick van Moerkerk was op een knappe pass van Mervelinio de doelman al half voorbij maar de Hoornse sluitpost greep toch nog de bal (34’). Ook Joost Heij stuitte nog op Bakker, een vroege wissel bij Zwaluwen, Matthijs die een inzet van Gorissen stopt: rust.

De tweede helft was geheel voor WV. Veel scherper nu, wij drongen aan, Zwaluwen bediende zich van de counter. Doelman Bakker redde fraai ten koste van een corner op een inzet van Joost. Na de wissels van minuut 60 speelden we met vier man voorin: Roy van Essen en Damien de Vegt in de aanval, Mervelinio en Boris onder de douche. Leek succes te hebben toen Roy de bal op een presenteerblaadje deed toekomen aan de vrij voor doel staande Mick maar onze aanvoerder zag kans de bal over het doel te werken (66’) . Meteen daarop redde Bakker fabuleus op een inzet van Damien en daarmee waren de grote kansen voorbij. Nee toch niet. Een minuut nadat we alsnog aan 3-0 waren ontkomen: nr. 3 Koopman schoot in open doel staande tegen onderkant lat, kende scheidsrechter Roelof Luinge ons een penalty toe. Aanleiding: Damien gevloerd in de hoek van het strafschopgebied. Maar ook nu ging de bal er niet in, Kick van Aelst, één van de beteren, schoot laag maar zacht, Bakker kon eenvoudig stoppen (89’). Einde hoop op enerverende slotminuten, het bleef 2-0.

Nu verloren we ook in 2017 (Westlandia uit), 2018 (Zuidvogels thuis) en 2019 (Scherpenzeel uit) het openingsduel, maar om er een traditie van te maken…..Dit was echt niet nodig gezien de uitstekende tweede helft. De volgende 75 punten wel voor ons ?

De man-of-the-match aanwijzen, ook wat. Denk je hem te hebben, mist-ie een penalty. Wie waren wel in hun normale doen: het centraal duo NICK LAMMERS / RICO BOUWMANS en bij uitzondering moet de eretitel dan maar eens worden gedeeld.
    De competitie begonnen. Maar halen we het einde ? Voor het betaald voetbal komt er een scenario dat in werking treedt bij voortijdige beëindiging. Moet er toch voor de amateurs ook komen, zeker voor eerste elftallen ! Wij vervolgen in ieder geval, oh nee, corona dienende, zaterdag a.s. thuis tegen Valken ’68. Kwamen we eerder tegen in 2015-2016, drie maal zelfs. Het team uit Valkenburg ZH begon nu met een thuisnederlaag tegen AFC (0-3).

Aanvang 14.30 uur, kom ons aanmoedigen maar HOUD JE AAN DE CORONAREGELS !!

WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Nik Gabel, Nick Lammers, Rico Bouwmans, Oscar Abouseada; Kick van Aelst, Boris Santen (60. Damien de Vegt); Mervelinio Olijfveld (60. Roy van Essen), Tim Correia, Mick van Moerkerk (73. Junior Tiller); Joost Heij; niet-ingezet : Colby Harmon, Noud Schartman, Matthijs Coenradi