• Wervelende show na rust

  6 sep 2020
 • Ons eerste team verzorgde een wervelende show op voormalig eiland Marken. Maar dat was na rust. Het voorprogramma van eveneens drie kwartier was een stuk minder. Als zondagmiddag Spartanen de thuiswedstrijd tegen AFC ’34 niet wint is het doel: plaatsing voor de volgende bekerronde, al na twee potjes bereikt en daar gaat het maar om.

  Ondanks een aantal vaste krachten op de bank of in de lappenmand stonden we met een degelijk elftal aan de aftrap. Marken had er zin in al snel moest Rico Bouwmans met een sliding voorkomen dat nr. 9 Luke de Waart een scoringspositie zou verzilveren. Ten koste van een hoekschop die Colby Harmon op zijn beurt gelegenheid gaf reddend op te treden (6’). De doelman van Marken, Ywan Blijleven, voorkwam vervolgens met de voet dat Boris Santen een solo succesvol kon afronden. Dezelfde Boris zag even later dat zijn balverlies lelijke gevolgen had : De Waart ging er met de bal vandoor en plaatste deze laag in de hoek (1-0, 13’). In het volgend ruim halfuur had WV onmiskenbaar een overwicht, maar het lukte nauwelijks om de verdediging van de witzwarten in problemen te brengen. Pas in minuut 27 noteerden we dat Joost Heij na een pass van Boris op de doelman stuitte. Mick van Moerkerk, plotseling vrijgekomen, zag zijn lob over de lat gaan (32’). Toen nr. 2 Jeffrey Schilder de bal in een duel met de weer eens druistig opgerukte Oscar Abouseada met de hand speelde, mocht Mick voor een vrije schop aanleggen. Maar het enige dat in het doel belandde was de forse gestalte van Rico, die aldaar door David moest worden opgelapt. Rust 1-0 en we zagen met instemming Tim Correia en Kick van Aelst warmlopen voor een invalbeurt.

  Marker supporters van wie de koffie nog te heet was waardoor ze pas in minuut 51 de kantine verlieten, moesten onthutst vaststellen dat WV inmiddels orde op zaken had gesteld. Met een driftig schot op aangeven van Mick van Moerkerk had Tim zijn aanwezigheid op het Waterlands kunstgras kenbaar gemaakt (1-1, 47’). Bleef het niet bij: nr. 20 El Boughlali zag een tackle op deze plotseling verschenen plaaggeest, Tim dus, door scheidsrechter D’ Onorio met een penalty bestraft en die andere invaller, Kick dus, wist daar wel raad mee (1-2. 49’). En wéér twee minuten later was het Boris Santen die laag in de hoek knalde op aangeven van Mick (1-3, 51’ en zijn we duidelijk !?)

  De thuisclub, in het besef de beker niet te gaan winnen in ’20-’21, voetbalde ontspannen de wedstrijd uit. Aan onze kant kwam Danny Blom de hem eigen dynamiek aan het duel toevoegen en pakte Oscar een gele kaart wegens geen afstand houden, wat je in deze tijd extra wordt aangerekend (een bekerkaart, met twee sta je er een wedstrijd naast, meld ik met dank aan Dennis Nijsen ). Halverwege de tweede helft kwam de eindstand op het bord: de bal die Tim van een Marker schoen pikte werd vervolgens door Boris in één keer in de touwen gejaagd (1-4, 67’).

  De wedstrijd was gespeeld en viel terug in de status oefenpartij. Nr. 8 Roy Honingh knalde tegen de paal (81’) en de Marker doelman was Mick te snel af na een steekpass van Boris (82’).

  Punten binnen. En nu afwachten wat hedenmiddag in Wognum gebeurt (aanvang 15.00 uur). Als AFC ’34 daar niet verliest, hebben we de tweede ronde nu al bereikt. Echter, in het geval dat Spartanen de punten in eigen huis houdt, zullen we voluit aan de bak moeten thuis tegen AFC ’34, zaterdag a.s., aanvang 17.00 uur. Komt allen maar HOUD JE AAN DE CORONAREGELS !!

  Op de shortlist voor de veelbegeerde titel Man-of-the-match stonden ook Boris Santen en Nik Gabel; de eervolle onderscheiding werd echter na kort beraad toegekend aan TIM CORREIA. Die had aan 45 minuten genoeg om zijn stempel op deze wedstrijd te drukken en was betrokken bij drie goals.

  WV-HEDW : Colby Harmon; Nik Gabel, Nick Lammers (46. Kick van Aelst), Rico Bouwmans, Oscar Abouseada; Jordy Dijkhuizen, Junior Tiller 56. Danny Blom); Mervelinio Olijfveld, Boris Santen, Mick van Moerkerk; Joost Heij (46. Tim Correia); niet-ingezet: Matthijs Kuiper, Roan Mulder, Noud Schartman

  André Lopes Dias