• Winnende treffer Flevo Boys in slotfase

 • Net als destijds in Amsterdam miste Flevo Boys in de tweede helft bij gelijke stand een strafschop. Maar anders dan toen kon de ploeg uit Emmeloord alsnog de volle winst grijpen, hard nodig ook gezien de ranglijst. WV, voor deze gelegenheid in 3-2-3-2-formatie, speelde niet slecht maar was te weinig productief. En zakte uit het linkerrijtje.

  Nadat de pupil zijn werk had gedaan, ontspon zich op het harde Noordoostpolderse kunstgras een schouwspel met weinig doelkansen en WV het meest aan de bal. Drie man in het centrum en hoogstaande vleugelverdedigers (Yamiro Macrander en Jack van Moerkerk) dat was even zoeken. Jack liet van zich spreken met een hard, laag schot maar doelman Winand Quartel liet zich niet verrassen (9’). Ook Dion Thomas was attent toen Oscar een duel verloor en nr. 10 Aran Nijboer op doel kon vuren (18’). Rida Najib kogelde een vrije schop volgend op een charge op Damien de Vegt, in het zijnet. En dezelfde schutter schoot voor doel langs na een corner. Oscar vond bij herhaling met een lange pass Yamiro op rechts, daar kwam het meeste gevaar vandaan, maar zonder vleugelspitsen liep er te veel kort door het midden naar mijn, overigens terecht, bescheiden mening. Dichtst bij een goal waren we toen nr. 12 Ivar Span bijna in eigen doel schoot, uit de daaropvolgende corner van Mick van Moerkerk kopte Tim Correia tegen onderkant lat (34’). Laatste kans van de eerste helft was aan de overzijde voor nr. 19 Robin Zuidema die over de lat schoot.


  Op het scorebord van Flevo Boys geen speeltijd, maar met een 2 werd wel aangegeven dat we ons nu in de tweede helft bevonden, goed om te weten. Ervan op de hoogte dat d’ Olde Veste bij Ajax op 0-1 stond, trok de thuisclub nu het initiatief naar zich toe. Doelman Dion moest onmiddellijk aan de bak bij een schot van Nijboer (46’). Dezelfde Nijboer scoorde na 53 minuten, maar scheidsrechter Remon Tulen had buitenspel geconstateerd. En besloot tot een strafschop bij een duel tussen Nick Lammers en nr. 2 Thom Bos. Geschiedenis herhaalde zich met andere acteurs: nr.11 Timon Rorije schoot laag in de hoek maar daar was Dion Thomas inmiddels gearriveerd om de bal te stoppen (67’).
  Wissel bij WV: Sureyo nam zijn vertrouwde rechterverdedigingsplek in, broer Yamiro verhuisde naar het middenveld en Rida naar de bank (69’). Nieuwe wissels bij de roodwitten en daarna bij ons waar Roy van Essen en Joost Heij het in de slotminuten overnamen van aanvoerder Mick en Tim Correia. Rorije schoot naast in goede schietpositie en zo leken we op 0-0 af te gaan, voor ons prima, voor de Boys niet best. Maar de gastheren grepen alsnog de winst toen invaller nr. 24 Aron Kleefstra een voorzet inkopte (86’). Grote vreugde. WV kreeg op de valreep de mogelijkheid de elfde nederlaag te voorkomen toen nr. 21 Marc Reussing een rush van Damien op rand zestien ruw beëindigde. Joost Heij schoot in de muur en in de herkansing zag ook Tim de Jong zijn schot afstuiten (90’). Doordat Dion een doelpoging van nr. 9 Gerben Visser neutraliseerde werd 1-0 het eindresultaat.

  Voor Flevo Boys betekent het dat het zaterdag a.s. in Steenwijk aan een gelijkspel genoeg heeft om direct degraderen af te wenden. Voor WV: afdalen naar het rechterrijtje, we staan nu negende; Huizen heeft ook 40 punten maar een beter doelsaldo.

  De overigens maximaal gedecimeerde jury besloot de titel man-of-the-match toe te kennen aan YAMIRO MACRANDER, die zijn Dumfriesrol prima uitvoerde en zich na rust ook als middenvelder manifesteerde.

  We besluiten deze competitie met een thuiswedstrijd tegen DHSC. Voor beide teams staat er niet echt meer iets op het spel, een mooi seizoenslot zou wel passend zijn. Aanvang op Middenmeer: 14.30 uur.

  WV-HEDW : Dion Thomas; Oscar Abouseada, Nick Lammers, Steven Knijnenburg; Yamiro Macrander, Jack van Moerkerk; Rida Najib (69. Sureyo Macrander), Tim de Jong, Tim Correia (81. Joost Heij); Damien de Vegt, Mick van Moerkerk (81. Roy van Essen); niet-ingezet : Sven van Es, Roan Mulder

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Al uitgespeeld WV-HEDW vlak voor tijd onderuit in Emmeloord

  Op de site van de gastheren: Flevo Boys blijft in race voor handhaving

  In de Stentor (premium): Flevo Boys maakt zich op voor bloedstollende ontknoping