• Worstel en kom boven

  21 nov 2021
 • Zondag 31 oktober, inmiddels ruim 3 weken geleden. We hadden een weekje rust gehad na een periode waarin alles onze kant op viel. 4x winst in de competitie en ook 4x winst in de beker. Je vergeet dan snel dat we een jonge ploeg zijn. Dan zie je alleen het positieve. Dan zit je in een flow. We vergeten de delen van de wedstrijden die onze ogen open zouden moeten openhouden. Dat weekje van rust en bezinning pakte niet goed uit. We waren de betere tegen Kismet. Maar ja we verloren hem wel met 1-3. Iets met vrijblijvendheid. Killersmentaliteit. Drive. Onverzettelijkheid. De beuk erin. Het hoeft niet altijd mooi!

  Dan de kerels tegen de jongens uit bij TOG. 4-2 verlies. Een leerzame wedstrijd zeg maar. Maar eigenlijk doodzonde. Want ook hier geldt dat als we doen wat we kunnen dan hadden we punten gepakt! Wat lieten we ons in de luren leggen door een beperkt elftal. Ze lachten ons gewoon uit. Die broekies van WV. Dan spelen we een extraatje tussendoor; beker tegen Houten. Een ploeg uit de 3e klasse zaterdag. We spelen een gedegen wedstrijd. Missen zelf de kansen die je altijd krijgt en helpen hen in ’t zadel met een onnodige penalty net voor rust. De 2e helft hetzelfde beeld en als we hen dan in de tang hebben ontsnappen ze met een spaarzame counter om 0-2 te maken.

  Conclusie? 8 potjes gewonnen en toen 3 verloren. Allemaal ONNOdig maar ja wat heb je eraan anders dan dat het leerzaam is. Het team werkt hard. De trainer is een topper. We zijn jong. Willen soms meer dan we kunnen. Als speler individueel. We missen nog de echte killersmentaliteit. We zijn te lief voor elkaar. Dan is er maar één oplossing: terug naar de basis zegt deze oude rot. Vooral doen wat je wel kunt en van daaruit verder bouwen. En dan komt VVA/Spartaan op bezoek. Gelijk in punten en wedstrijden. Verliezen is geen optie wil je meedoen voor promotie. En heel eerlijk, dat is met deze groep gewoon reëel.

  Dan zondagmiddag 14:35u. Scheidsrechter Van Gom nam de leiding en stond hem niet meer af. Wat is het toch fijn als een scheids het niveau van de 4e klasse ontstijgt. We moeten wachten tot minuut 14 voor de eerste echte opwinding. Mike speelt zich prima vrij en haalt uit. De keeper kan net pareren. Johan zag van boven dat het goed was. De scheids is inmiddels zover dat hij de grensrechter van VVA/Spartaan volkomen negeert. Wat een schande. Elke week weer een doorn in het oog. De rust gaan we in met de brilstand. WV valt aan en VVA/Spartaan stopt af. Tis wachten op de 1-0. Of krijgen we wederom het scenario van Kismet te verwerken?

  De 2e helft is een kopie van de 1e. Er is maar één ploeg die recht heeft op de overwinning. Ze verzuimen alleen zichzelf te belonen. Steeds maar weer afleggen. Nooit echt uithalen. De keeper wordt niet echt getest. Kappen als ie voor je “verkeerde” been ligt. Om dol van te worden. Als je niet schiet scoor je nooit. Dan een corner. De luchtmacht komt mee naar voren. Gill neemt hem. Een perfecte zullen we maar zeggen. Ivar deed nog moeite om het te ontwijken zo hard kwam ie aanzeilen. Maar er was geen ontkomen aan. De bal sloeg als een granaat in het doel. 1-0. Eindelijk de ban gebroken. En nu door! En hoe. Binnen twee minuten ligt de 2-0 erin. Jesse komt vrij net buiten de zestien en potverdorie hij schiet. Zuiver en hard! De keeper kan alleen maar kijken. Kijken hoe de bal eenvoudig in de hoek wordt geschoten. Zo maak je doelpunten!

  De wedstrijd is gelopen. WV combineert. VVA/Spartaan is vleugellam. Moe en gebroken. We scoren zelfs. Mike kapt zich vrij. Gunt Jesse de goal maar daar is die verdomde grensrechter alsnog. Vlag gaat omhoog en de scheids, Ja, die fluit. De enige foute beslissing die hij vandaag nam. Chapeau mijnheer Van Gom het was uw wedstrijd.
  WV verzuimt de score verder op te voeren. Waarom nog een keer overspelen. Schiet gewoon? Maar nee. Gevolg? U raadt het al. De 2-1 valt vanuit het niets. Wij zijn in de aanval maar de goal valt aan de andere kant. Om gek van te worden. Gelukkig herpakken we ons.

  Spannend is het wel. We hebben te vaak de slotfase verkeerd zien uitpakken voor WV. Gelukkig is het vandaag anders. Net in blessuretijd brengt Gill de bevrijding. Over links maakte Mouaad goed gebruik van de geboden ruimte. Met zijn redelijke linker bracht hij de bal goed voor. Het enige wat Gill hoefde te doen was de bal goed raken. En dat deed hij. 3-1. Strik er omheen en douchen.

  We are back on track! Deze week goed trainen. Vertrouwen putten uit deze wedstrijd en doorpakken. Zondag uit naar Geinburgia en dan thuis de week erop tegen GeuzenMiddenmeer. Let’s do this together!

  Onno Swart

   

  Video-samenvatting via Eyecons

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: WV-HEDW herpakt zich met zege op VVA/Spartaan