• WV-HEDW – Berkum 1 - 1 (4 maart 2023)

  5 mrt 2023
 • Gedurende twee minuten in de tweede helft had WV een voorsprong door een knappe treffer van Mick van Moerkerk. De gelijkmaker volgde snel en onverwacht waarna het, ondanks aandringen, niet meer lukte de Zwolse doelman opnieuw te passeren.

  WV trad aan met Sil Fiddani onder de lat in plaats van de geschorste Dion Thomas. Dat was de enige wijziging in het basisteam, terugkomers Tim Correia en Nick Lammers zaten op de bank.
  Maar eerst Mex Stuut van JO11 2 aan de bal. De zoon van voormalig eerste-elftalspeler Robbert liet de doelman kansloos.
  De eerste offensieve daden kwamen van WV. Doelman Veurink had moeite met een schot van Ashraf Azzouz en stopte een door dezelfde speler genomen vrije schop. Daarna namen de in wijnrood geklede witzwarten het initiatief over, overigens zonder veel te creëren. Fysio David, die het druk zou krijgen moest Jack van Moerkerk oplappen na een overtreding. Scheidsrechter Youri Kuipers uit Heinkenszand hield de kaarten nog even op zak, ook toen Rida Najib stevig inging op nr. 5 Nieuwenhuis (21’). Grootste kans Berkum: uit een door nr. 6 Van Ekeren genomen hoekschop knalde nr. 10 Marc van der Meulen over de lat (24’). Even schrikken toen de sterk spelende Oscar Abouseada onderuit werd gehaald door nr. 16 Lars Miedema die de eerste gele kaart van de middag kreeg uitgereikt. Lange behandeling nodig maar ook Oscar kon de strijd voortzetten. Berkum bleef, zonder echt gevaarlijk te worden, wat gemakkelijker voetballen, aan onze kant eindigden inventieve combinaties nogal vaak met balverlies en zo bleef de eerste helft doelpuntloos.

  Na de hervatting toonde WV wat meer aanvallende ambitie, Rida Najib zag zijn schot uit de draai tot corner verwerkt (47’). En ook Rida was het, die na 58 minuten vanaf rechts Mick van Moerkerk wist te vinden. Onze aanvoerder zag kans bij de aanname de bal gelijk over zijn tegenstander te laten draaien en kreeg daardoor ruimte om in de hoek te schieten (1-0, 58’). Dat gaf perspectief de wedstrijd te winnen, Berkum was immers ondanks veel balbezit weinig creatief geweest. Maar na slordig balverlies, mislukt terugleggen ter hoogte middenlijn, konden de bezoekers in de aanval. Nr. 11 Chris van der Meulen sleepte de bal langs Sureyo Macrander en nr. 16 Miedema gleed de voorzet binnen (1-1, 60’). Tijd om wat te wisselen, maar eerst werd de strijd een kwartier stilgelegd nadat assistent-scheidsrechter Sezgin Degirmenci geblesseerd was geraakt, behandeling door onze David mocht niet baten. Met Dennis Nijsen als vervanger (zie foto) werd voorkomen dat Berkum voor twintig minuten opnieuw met onze parkeerproblemen zou worden geconfronteerd. Tim Correia en Roy van Essen kwamen binnen de lijnen, Rida en Ashraf maakten plaats. WV drong nu nadrukkelijk aan. Het kostte Berkum nog wat gele kaarten: nr. 19 Van Gerner (tackle op Tim C.) en nr. 22 Ivar Nijboer (wilde actie op Steven Knijnenburg). Ook nr. 8 Björn Bakker kwam in de kaarten administratie, evenals aan onze kant Jack van Moerkerk. Maar de bezoekers bleven overeind. De laatste hoekschop was voor Berkum, opzet die kort te nemen mislukte door onoplettendheid waarna einde met een voor de neutrale toeschouwer bevredigende uitslag.

  Alweer het vierde gelijkspel in 2023, telt niet aan. Puntverlies wat betreft derde periode, winstpunt met oog op de degradatiesector. We blijven negende.

  MICK VAN MOERKERK speelde op de voor hem niet favoriete spitspositie een prima wedstrijd, bekroond met een fraaie goal. Onze aanvoerder werd daarmee man-of-the-match.

  Zaterdag a.s. verplaatsen wij ons naar de Achterhoek om AZSV te bestrijden en wat recht te zetten, op Middenmeer werd het destijds 0-1. De club uit Aalten won in Barneveld van SDVB (2-3) en staat zesde. Aanvang 14.30, vertrek bus 11.00 uur en supporters welkom.

  WV-HEDW : Sil Fiddani; Sureyo Macrander, Oscar Abouseada, Steven Knijnenburg, Yamiro Macrander; Jordy Dijkhuizen, Tim de Jong; Ashraf Azzouz (73. Roy van Essen), Jack van Moerkerk, Rida Najib (73. Tim Correia); Mick van Moerkerk; niet-ingezet: Sven van Es, Nick Lammers, Lancine Bamba, Kick van Aelst, Janyro Purperhart

  Verslag: André Lopes Dias

  Videosamenvatting via de slimme camera’s van 360sportsintelligence

   

  Op de site van onze gasten: Berkum haalt punt bij WV-HEDW (met foto's)

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Gelijkspel voor WV-HEDW tegen Berkum

  In de Stentor (premium): Berkum haalt punt in aanloop naar kraker tegen Olde Veste