• WV-HEDW – Buitenpost 3 - 0 (25 maart 2023)

 • Net als destijds in Buitenpost suggereert de uitslag een krachtsverschil dat in het veld niet zichtbaar was. Maar nadat Ashraf Azzouz vroeg in de tweede helft de score had geopend bleken de Friezen niet productief genoeg om terug te komen. In de eindfase gaven Jack van Moerkerk en Roy van Essen onze negende zege nog wat meer reliëf. Terug in het linkerrijtje !

  Bij WV ontbrak Jordy Dijkhuizen. Op de training geblesseerd geraakt en voorlopig uitgeschakeld. Kick van Aelst nam zijn positie in. Maar eerst Rein Rutgers van JO8 – 2. Hij liep door de verdediging van Buitenpost of het niets was en scoorde gedecideerd.

  Gehinderd door de harde wind die schuin over het veld joeg, gingen beide ploegen in hoog tempo de strijd aan. Verdedigingen waren vooralsnog de baas. Daarbij onderscheidde doelman Sil Fiddani zich met een attente reactie op een gewaagd harde terugspeelbal van de verder weer sterk spelende Oscar Abouseada (7’). WV had langdurig de overhand, van achteruit goed aangestuurd met name door Nick Lammers. Het leidde tot een zestal hoekschoppen, alle genomen door Ashraf Azzouz, zag er dreigend uit maar het doel werd niet gevonden. De Friese doelman Kevin van der Meulen liet zich niet kloppen bij een inzet van Tim Correia na voorbereiding van Ashraf (21’). Yamiro Macrander, steeds beter op dreef, zag eveneens zijn actie op de doelman stuiten, waarna Ashraf de terugkomende bal diagonaal over de lat joeg (22’). Tim Correia schoot uit de draai hard rakelings naast (32’). Tot zover offensieve daden van WV, want nu kwam Buitenpost uit de schulp. Nr. 8 Youri Sietering brak over links door, zijn schot belandde tegen de lat (33’). Terwijl de wind nog een tandje bijzette drongen de bezoekers flink aan en nr. 19 Bas Verbree zag zijn schot maar net langs de voor hem verkeerde kant van de paal draaien (36’). Toen het ook nog eens hard ging plensen floot scheidsrechter Stan Smit voor de pauze (45’).

  De tweede helft werd gespeeld onder een zwarte lucht waaruit het uitbundig regende. Al snel moest het licht aan. Dit alles inspireerde Buitenpost tot een offensief. Sil Fiddani bleef een doelpoging van nr. 9 Mark van der Meer de baas (51’). Het doelpunt waarmee WV aan de leiding kwam volgde onverwacht: op aangeven van Mick van Moerkerk knalde Ashraf Azzouz van afstand met een curve onhoudbaar in de hoek (1-0, 53’). Nr. 14 Rik Weening leek snel gelijk te maken, maar Sil redde opnieuw. Nick Lammers kopte net over uit een corner en Weening schoot aan de overkant over na een voorzet van Van der Meer (65’). Coach Willem Brouwer van de Friezen wisselde twee man, maar kort daarna breidde WV de voorsprong uit. Op aangeven van broer Mick kon Jack van Moerkerk vrij raakschieten. Niet alleen bij Buitenpost dacht men aan buitenspel van Mick, de beelden bewezen later het gelijk van de niet-vlaggende assistent (2-0, 74’).
  Met Damien de Vegt voor Tim Correia ging de eindfase in. Roy van Essen kwam wat later voor Jack van Moerkerk. Het was nog niet gedaan, Buitenposter Rik Weening schoot voor doel langs (86’). Damien zag een poging tot scoren verijdeld door doelman van der Meulen en op zijn beurt pareerde Sil een inzet van Youri Sietering (89’). Net in de extra-tijd lanceerde invaller Damien zijn collega-invaller Roy (door invallers gefabriceerde late treffers: wordt een goede gewoonte) die keurig afrondde (3-0, 91’). Waarna scheidsrechter Smit besloot dat het mooi was geweest.


  Opnieuw revanche voor eerder verlies. De cijfers vielen, net als destijds in het hoge Noorden, wat ruim uit, hardwerkend en goed combinerend Buitenpost was geen kansloze verliezer. Maar niet productief, ook de verdienste van onze verdediging inclusief doelman Sil. Door dit resultaat schoven we op naar plaats acht = linkerrijtje. In de derde periode delen we de koppositie met Berkum en Eemdijk, dat al een kampioenschap heeft en dus niet meetelt. Zeven potjes te gaan……

  ASHRAF AZZOUZ was ouderwets op dreef, imponeerde met zijn technische hoogstandjes en bekroonde zijn optreden met een raak schot van afstand, zijn handelsmerk . De jury was vlug klaar : man-of-the-match.

  Zaterdag a.s. reizen we naar SC Genemuiden. De club uit de plaats van onze betreurde erevoorzitter Sander Post bezet de derde plaats op de ranglijst na een nederlaag in Barneveld (1-0) en is kampioen van de tweede periode. De wedstrijd in de kop van Overijssel begint om 14.30 uur. Vertrek bus 11.15 uur, supporters welkom.

  WV-HEDW : Sil Fiddani; Sureyo Macrander, Nick Lammers, Oscar Abouseada, Yamiro Macrander; Kick van Aelst, Tim de Jong; Ashraf Azzouz, Tim Correia (78. Damien de Vegt), Jack van Moerkerk (86. Roy van Essen); Mick van Moerkerk; niet-ingezet : Dion Thomas, Steven Knijnenburg, Rida Najib, Janyro Purperhart, Lancine Bamba

  Verslag: André Lopes Dias

  Video-samenvatting via de slimme camera's van 360sportsintelligence

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Verdiende zege voor WV-HEDW op Buitenpost

  Op de site van onze gasten: Buitenpost scoort niet en verliest van Amsterdamse WV-HEDW (met foto's van Orange Pictures)