• WV-HEDW en ING verlengen sponsorcontract met 3 jaar

  9 nov 2020
 • ING is zoals bekend al vele jaren de hoofdsponsor van WV-HEDW. Ooit, in 2008 al, begonnen als Postbank, een inmiddels al weer verre voorganger van ING. De succesvolle, langdurige samenwerking wordt voortgezet: het sponsorcontract is met ingang van het huidige seizoen met drie jaar verlengd. WV is uiteraard bijzonder blij dat ING ook in deze lastige tijden het amateurvoetbal in het algemeen en WV in het bijzonder blijft ondersteunen. ING verlengt de komende tijd de contracten met meer dan 500 amateurvoetbalverenigingen. De ING-sponsoring staat de komende drie seizoenen in het teken van het stimuleren van meisjes- en vrouwenvoetbal. Dat klinkt voor WV –met ruim 300 vrouwelijke leden nu al één van de grotere “vrouwen-verenigingen" in Nederland- natuurlijk als muziek in de oren. WV zal uiteraard graag meedoen aan verdere groei van het vrouwenvoetbal. En aan het stimuleren van vrouwelijk kader, waar we met drie vrouwen in het hoofdbestuur overigens al aardig in scoren. (RN)

  Lees ook op Het Amsterdamsche Voetbal: WV-HEDW en ING verlengen samenwerking: “We horen bij elkaar”

  In onderstaand bericht van ING wordt nader ingegaan op de doelstelling voor de komende drie jaar.

  Een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs
  De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken beide partijen samen met honderden amateurclubs aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “We zijn er trots op dat we juist in deze tijd de amateurverenigingen kunnen blijven steunen. Zij zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Het is belangrijk voor het succes van het meiden- en vrouwenvoetbal dat de amateurclubs hier ook hun rol in pakken. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en verder te ontwikkelen. Samen met Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 de ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal, willen we het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht geven die het verdient”. ING wil daarbij als hoofdsponsor van de KNVB en het Nederlandse voetbal alle voetballiefhebbers (jong en oud, man en vrouw, speler of fan) zo goed mogelijk faciliteren zodat zij dat kunnen doen wat zij het liefste doen: met voetbal bezig zijn.

  Digitale voorbeschouwing Nederlands elftal met o.a. Helene Hendriks en Frank de Boer?

  De komende dagen speelt het Nederlands elftal een drietal wedstrijden. ING organiseert een digitale voorbeschouwing met Helene Hendriks, Soufiane Touzani en de bondscoach Frank de Boer himself. WV-leden kunnen hier aan mee doen: opgeven is mogelijk via deze link. Veel plezier!

   

  Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 de ambassadeur van het meiden- en vrouwenvoetbal