• WV-HEDW – Flevo Boys 2 - 2 (3 december 2022)

• In de rust zag het er goed uit. Op weg naar onze vierde achtereenvolgende zege ? Daar dachten de gasten uit Emmeloord anders over. Met een lang volgehouden offensief dwongen ze ons terug, maakten gelijk en misten een strafschop. In de eindfase had WV de punten alsnog kunnen pakken maar de bal wilde er niet in.

De eerste die scoorde op deze koude middag was Zep Schlaghecke. De zoon van ons jeugdbestuurslid Marc, speler van JO10 – 3, liet Flevo Boys-doelman Matyas van Zorge kansloos.

De wedstrijd. In ons team keerde Damien de Vegt na ruim drie maanden terug in de basis en deed zich al snel gelden met een schot juist voorlangs op aangeven van Sureyo Macrander (12’). Het waren echter de bezoekers die de leiding namen: uit een voorzet van nr. 8 Yander Zandbergen kopte nr. 10 Aran Nijboer via de hand van doelman Dion Thomas tegen de lat om de bal vervolgens eenvoudig over de lijn te werken (0-1, 14’). WV antwoordde met een doelpoging van aanvoerder Ashraf Azzouz, via de doelman kwam de bal bij Roy van Essen die ook de sluitpost op zijn weg vond. Flevo Boys weer, nr. 7 Johan Tiems schoot hard naast (18’). De gelijkmaker: inleiding was het vloeren van Damien door een roodwitte verdediger. Vrije schop. Ashraf schoot, als bevonden wij ons in vroeger tijden, de bal van dertig meter laag in de hoek (1-1, 22’). En WV ging door, een aanval van meer dan een minuut waarin eerst de doelman moest redden op een inzet van Ashraf, werd voortgezet met een pass van Damien op Sureyo die van ruime afstand de bal in het net joeg (2-1, 28’). Vol verwachting zagen we in minuut 37 Ashraf opnieuw aanleggen voor een vrije schop, Damien was in de rug gelopen, de bal ging nipt over. Emmeloorder Zandbergen ontving de gele kaart van scheidsrechter Matthijs Jobse die eerder ook nr 15 Thomas Potters al deze prent had getoond wegens geen afstand nemen. Op slag van rust was het even benauwd bij twee achtereenvolgende hoekschoppen, maar met een hoopgevende 2-1 voorsprong mocht de kleedkamer worden opgezocht.

En daar, in de warme kleedkamer besloot Flevo Boys dat er een einde moest komen aan de nederlagenreeks en ging vanaf de hervatting energiek op zoek naar de gelijkmaker. Bij ons moest Dion Thomas geblesseerd afhaken, onder de lat stond nu Sven van Es. Eerst eindigde een goed opgezette WV-aanval met een tot corner verwerkte inzet van de actieve Tim Correia (48’). Daarna sloeg de klok overwegend roodwitte klanken. Voorzet nr. 10 Nijboer, de veel te lange nr. 21 Marc Reussing kopte over (54’). Nijboer zelf kopte over nadat Sven onder een voorzet doorging en onze doelman redde prima bij een knal van nr. 14 (niet op formulier, werd even later vervangen door nr. 19 Robin Zuidema). Het zou niet goed blijven gaan met die druk op ons doel. Ashraf kopte een bal van de doellijn maar kort daarop schoot nr. 15 Thomas Potters van rand zestien de bal achter onze doelman (2-2, 66’). Het leek helemaal mis te gaan toen scheidsrechter Jobse een strafschop zag in een tackle van Rida Najib. De juist ingevallen Zuidema zou het karwei opknappen maar zag zijn schot door Sven met een flitsende reactie uit de hoek getimmerd (70’).
    Tijd om drievoudig te wisselen: Kick van Aelst voor Rida, Lancine Bamba voor Ashraf en Yamiro Macrander nam de plek van Roan Mulder over. Mede door de verse krachten kantelde het beeld van de wedstrijd ten gunste van WV. Een vrije schop na de zoveelste overtreding op Damien, nu gepleegd door nr. 18 Willem Huizing, bood perspectief, Kick schoot in de muur (77’). Lancine Bamba botste na voorbereidend werk van Tim Correia op doelman Van Zorge. Jammer dat Damien in minuut 88 overnam van Lancine toen beide op het doel afgingen, want hij stond buitenspel, Lancine niet. Laatstgenoemde leek in de extratijd alsnog matchwinner te worden maar op miraculeuze wijze ging de bal niet over de Noordoostpolderse doellijn. Minuut 97: Steven Knijnenburg , naar voren bij een corner, kopte over de lat, einde, puntverlies.

Één punt tegen laagvlieger Flevo Boys, viel tegen. Concurrent in de tweede periode Genemuiden won van Huizen (2-1) en nam afstand. Naar de totaalranglijst: de voorsprong op nummer dertien, de te mijden plek, bleef tien punten. En dan stegen we ook nog eens naar plek zeven.

Man-of-the match ? DAMIEN DE VEGT maakte vorige week de eerste minuten na zijn ongelukkige seizoenstart eind augustus. Nu verraste hij ons en zichzelf door de wedstrijd uit te spelen en was hij, afgezien van zijn aandeel in beide goals, voorin het aanspeelpunt waar het eerder wat aan heeft ontbroken.

Voetbaljaar 2022 wordt zaterdag a.s. uitgeluid bij DHSC. De club uit Utrecht won bij SDV Barneveld (0-1) en staat met 26 punten vijfde. De wedstrijd op sportpark Wesley Sneijder begint om 14.00 u, vertrek bus 11.45 uur Kruislaan bij Jaap Edenhal, supporters welkom.

WV-HEDW : Dion Thomas (46. Sven van Es); Sureyo Macrander, Nick Lammers, Steven Knijnenburg, Roan Mulder (70. Yamiro Macrander); Rida Najib (70. Kick van Aelst), Tim de Jong; Ashraf Azzouz (70. Lancine Bamba), Tim Correia, Roy van Essen; Damien de Vegt; niet-ingezet : Janyro Purperhart

Verslag: André Lopes Dias