• WV-HEDW in seizoen 2023-2024

 • Zaterdag 1 heeft zich als promovendus in het seizoen 2022-2023 keurig gehandhaafd in de vierde divisie B (zaterdag). Door een prima 5-1 thuiszege in de laatste wedstrijd eindigde WV zelfs op de 7e positie, ruim in het linkerrijtje dus.

  Zeker is dat de eerstvolgende competitiewedstrijd in de vierde divisie zal zijn in het weekend van 26 en 27 augustus. Maar tegen wie?

  We wachten de nieuwe indeling met spanning af. Die zal flink afwijken van vorig seizoen.

  Eerste factor zijn de uiteindelijke resultaten van het afgelopen seizoen. Zes clubs zien wij komend seizoen in elk geval niet terug. Kampioen Eemdijk is automatisch gepromoveerd naar de derde divisie. Via de nacompetitie is Genemuiden erin geslaagd ook te promoveren. HZVV en d’ Olde Veste zijn rechtstreeks gedegradeerd. In de nacompetitie lukte het Flevo Boys en csv Apeldoorn niet om zich te handhaven. Ook zij spelen volgend seizoen in de eerste klasse.

  Een tweede (nieuwe) factor is de zogenaamde voetbalpiramide. De KNVB heeft besloten met ingang van seizoen 2023/2024 dat er gemengd ingedeeld  wordt in de derde en vierde divisie en de eerste klasse. Gemengd indelen betekent dat zaterdag- en zondagclubs  bij elkaar in één poule ingedeeld worden. De indeling vindt plaats op basis van geografie: er zal naar gestreefd worden de reisafstanden per divisie (er blijven wel vier 4e divisies) te minimaliseren.

  De nieuwe indeling wordt 1 juli bekend gemaakt. In de weken daarna zal in onderling overleg een speelschema vastgesteld worden: op welke dag en hoe laat. Vast staat in ieder geval wel dat de thuiswedstrijden van WV gewoon op zaterdag 14.30 uur gespeeld worden.

  Altijd wel leuk om te speculeren over de komende indeling. Dat kan aan de hand van de kaart (vink aan op Vierde Divisie) die René Waning heeft gemaakt.