• WV-HEDW – Maarssen 5 - 0 (11 september 2021)

  12 sep 2021
 • Een lang niet slecht voetballend Maarssen bleek toch een maatje te klein voor de uitstekend draaiende formatie van WV. Onze verdedigers konden de zaken steeds onder controle houden en voorin werd uit een ruim aantal kansen vijf maal gedoelpunt. Mede doordat RODA ’46 in Amsterdam West sterker was dan SDZ (0-3) lijkt kwalificatie voor de knock-outfase volgende week niet moeilijk te realiseren.

  Zoals vorige week beloofd was het prima weer tijdens deze tweede bekerconfrontatie. Dus kon het WV-publiek op aangename wijze bekijken hoe onze hoofdmacht de tweedeklasser uit Stichtse Vecht vrijwel kansloos liet. In ons team ontbrak behalve Tim Correia nu ook Damien de Vegt; dat was veiligheidshalve met het oog op latere zwaardere ontmoetingen.

  Eerste kans voor WV: Ashraf Azzouz en Roy van Essen combineerden Joost Heij in schietpositie, doelman Van der Pol stond in de weg (3’). Bij een volgende aanval over links werd de snel opstomende Koen Hopstaken door nr. 2 Yasar stevig getackeld; zo stevig dat Koen enkele minuten later zijn korte optreden moest beëindigen, Rida Najib verving hem uitstekend. Yasar geel en Ashraf kogelde de vrije schop tegen de lat (11’).
  Het Amsterdams overwicht moest wel tot een voorsprong leiden: geholpen door de doelman die te vroeg uitkwam scoorde Joost op aangeven van Mick (1-0, 18’). In een fase waarin de wederzijdse fysio’s hun heilzaam knijp- en strijkwerk moesten verrichten, kreeg Joost geel om niet zo heldere reden (hoorde ik de vriendelijke scheidsrechter Nurettin Eren nou na afloop toegeven dat hij er naast zat ?) en WV nieuwe kansen. Binnen de minuut redde eerst een Maarssense verdediger bij een inzet van Joost en schoot Roy van Essen op de doelman (28’). Mick van Moerkerk besloot een van hem bekende sneltreinactie met een schot voor doel langs (40’) maar maakte het op aangeven van Joost na 42 minuten keurig af (2-0).

  Maarssen hervatte met nieuwe moed en een paar wissels waaronder de doelman. Hun korte offensief eindigde met een hoog over geschoten vrije schop van nr. 10 Ouaddouh (48’). Jack van Moerkerk trok de aandacht met een oogstrelende solo maar schoot voorlangs (50’). Roy van Essen buitenspel bij een pass van achteruit ? Langs de kant was Joost van Elten er zeker van, assistent Sandra Klein Lenderink der Utrechters hield de vlag echter omlaag waarna Mick van Moerkerk uit Roys voorzet 3-0 op het bord bracht (52’). Na een kwartier verlieten Kick van Aelst en Jack het kunstgras, Jordy Dijkhuizen en Dirk van Driest maakten hun entree. Laatstgenoemde had weinig tijd nodig om de aandacht te trekken: na een één-twee met Roy schoot hij van afstand langs de Maarssense sluitpost Gino van Luijn (4-0, 65’). Wedstrijd gespeeld en Matthijs Kuiper maakte een doelpoging van nr 23 (niet op het formulier) ongedaan. Maarssen was soms dreigend over links, vooral als nr 11 Van Burik aan de bal was, Roan Mulder had het er lastig mee, maar het centrale duo Nick Lammers/Oscar Abouseada was ongenaakbaar. Uitbreiding van onze score was waarschijnlijker maar Joost schoot te zacht op het verlaten doel waardoor een tegenstander nog kon redden (81’). Dat deed Mick beter, een pass op maat van Jordy bracht de aanvoerder voor de doelman die hij met een schijnbeweging misleidde om de bal daarna in het net te deponeren (5-0, 87’). Zes-nul werd het niet, doelman Van Luijn voorkwam dit bij een inzet van Mick van korte afstand.

  Duidelijk. Hierdoor hebben we net als RODA nu 4 uit 2, maar beter doelsaldo (7-2 om 5-2). SDZ (- 3) en Maarssen (-5) hebben één punt. Betekent dat volgende week bij SDZ een gelijkspel voldoende is; een kleine nederlaag waarschijnlijk ook maar daar doen we toch niet aan ?

  Zeker, Mick van Moerkerk had een ruim aandeel in de score. Toch besloot de jury, out-of-the-box denkend, de felbegeerde titel man-of-the-match deze keer toe te kennen aan de foutloos spelende centrale verdediger OSCAR ABOUSEADA.

  Zaterdag a.s. SDZ uit, 14.30 uur en er gaat geen spelersbus naar sportpark Transformatorweg.

  WV-HEDW: Matthijs Kuiper; Roan Mulder, Nick Lammers, Oscar Abouseada, Koen Hopstaken (11. Rida Najib); Ashraf Azzouz, Kick van Aelst (61. Dirk van Driest), Jack van Moerkerk (61. Jordi Dijkhuizen); Roy van Essen, Joost Heij, Mick van Moerkerk; niet-ingezet: Cle Vos de Mooij, Steven Knijnenburg

  Verslag: André Lopes Dias