• WV-HEDW – Valken ’68 1 – 2 (4 juni 2022)

  5 jun 2022
 • Een fel Valken ’68 voorkwam dat WV het successeizoen met een overwinning zou afsluiten. Hoewel wij niet slecht speelden was de scherpte er een beetje af, bovendien zat het ook niet echt mee. In de eindstand veertien punten meer dan nr. 2 Nootdorp, die cijfers staan voor de eeuwigheid.

  Mohamed el Bachiri van JO10-2 zal zeker met tevredenheid op deze middag terugkijken: zelfverzekerd holde hij door de Valkenburgse verdediging en zijn schot in de hoek was doelman Van Harmelen te machtig.

  De eerste kans voor WV, dat wekte verwachtingen: Tim Correia soleerde langs een aantal tegenstanders maar de doelman voorkwam met een bliksemreactie succes. Daarna was het beeld: inventief combinerend WV maar geen eindpass of afronding. Afscheid nemende Matthijs Kuiper had onder de thuislat meer werk. Zo keerde hij een schot van nr. 10 Rody Redel alsmede een inzet van de zich knap vrijdraaiende nr. 11 Samet Arikan. Daartussenin hielp de reeds genoemde lat toen nr. 9 Joshua Cooper van dichtbij inkopte.
  Op gelukkige wijze kwamen de bezoekers aan de leiding: Steven Knijnenburg was het zicht op de bal kwijt toen deze via zijn hak op zijn arm kwam. Is dat een strafschop ? Na enig nadenken vond scheidsrechter Julio Barrales van wel. Nr. 7 Huig van Duijn benutte het buitenkansje (0-1, 33’). De actieve Jack van Moerkerk zag kort voor rust zijn inzet net voorlangs gaan en Ashraf Azzouz knalde een vrije schop in de muur, waarna rust.

  In de laatste tweede helft van 2021-2022 had WV duidelijk het initiatief en de gelijkmaker was een vanzelfsprekend gevolg. Kick van Aelst benutte koppend een met buitenkant voet gegeven voorzet van de eerder ingevallen Rida Najib (1-1 65’). De laatste punten gingen echter toch mee met de geelroden toen Rody Redel ongelukkig uitverdedigen van onze doelman afstrafte (1-2, 75’).
  In de slotfase twee opmerkelijke wissels. Eerst was het de scheidende assistent-scheidsrechter van Valken, Wim Masmeijer die een applauswissel onderging na tien jaar vlaggen. Twee minuten later verving voorzitter Ronald Nijsen zijn zoon Dennis, opnieuw onder applaus. Aan diens negentienjarig optreden met vlag langs de lijn kwam een einde door onze promotie naar de hoofdklasse.
  Ook afscheid werd genomen van keeperstrainer Frans de Bree, hij vertrekt naar Swift waar we hem wellicht tegenkomen in 2022-2023.
  Verloren. Jammer maar weinig reden tot treurnis na dit fantastische seizoen. Wij laten de eerste klasse achter ons en wachten met spanning de hoofdklasse-indeling af, is begin juli bekend.

  Laatste man-of-the-match: de jury kende de titel toe aan SUREYO MACRANDER. Begon het seizoen als aanvoerder van JO19 -1, kwam in oktober in de basis van zaterdag 1 om er nooit meer uit te verdwijnen en toonde ook tegen Valken zijn klasse.
  Als onze naar sv Zalk vertrekkende doelman MATTHIJS KUIPER niet één van zijn zeldzame fouten had gemaakt, was hij man-of-the-match geweest. Wat wil je: als enige alle zes-en-twintig wedstrijden van eerste tot laatste minuut gespeeld, waarin slechts 23 keer tegen hem werd gescoord. Dan maar man-of-the-season.

  Zwaluwen ’30 degradeerde na thuisverlies tegen VELO (1-4) en Honselersdijk ging verrassend aan de haal met de titel van de derde periode. De Westlanders mogen net als Nootdorp en Voorschoten een poging doen via de nacompetitie net als wij de hoofdklasse te bereiken. AFC en Die Haghe daarentegen zullen in een andere nacompetitie degradatie moeten trachten af te wenden. Laten we onze stadgenoten daarin succes toewensen.

  WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Sureyo Macrander, Nick Lammers, Steven Knijnenburg (57. Tim van der Meulen), Roan Mulder; Kick van Aelst, Jordy Dijkhuizen (77. Danny Blom); Ashraf Azzouz (57. Rida Najib), Tim Correia (57. Damien de Vegt), Jack van Moerkerk; Mick van Moerkerk (58. Roy van Essen); niet-ingezet: Jesse Haak

  Verslag: André Lopes Dias

  Foto: Carmela van Genderen (meer foto's van Carmela, kijk op onze Facebookpagina)

   

  Op de site van de gasten: Terechte tactische ingreep

  Op Leiden Amateurvoetbal: Fraai slot voor Valken'68