• WV-HEDW – VELO 5 - 1 (20 november 2021)

  21 nov 2021
 • Drie benutte strafschoppen, een eigen doelpunt en een fraaie goal van invaller Tim van der Meulen hielpen ons aan een ruime zege op VELO. Dat het gemakkelijk ging is echter bezijden de waarheid; met name de eerste fase na rust stond WV onder flinke druk en moesten onze sterk spelende verdedigers Wateringse aansluiting te voorkomen. Dat lukte en aan de eindstreep waren we kampioen van de eerste periode en bleek de kloof met achtervolger Argon verbreed tot vijf punten. Er zijn slechtere dagen.

  In de basis nog geen Steven Knijnenburg (wel op de bank), Mick van Moerkerk, Joost Heij en Rida Najib om uiteenlopende reden. VELO, in groen met oranje (niet rood, kleurfoutje in voorbeschouwing) toonde zich van begin af weinig geïmponeerd door de ranglijst en leverde de eerste offensieve daden waarbij Matthijs Kuiper moest ingrijpen om nr. 9 Van Mierlo het score te beletten (7’). Het eerste doelpunt kwam echter op naam van WV: een krachtige inworp van Sureyo Macrander, doorgespeeld door Damien de Vegt waarna hands van een verdediger; scheidsrechter Gerrit Beekman wees naar de stip, Ashraf Azzouz schoot laag in de hoek (1-0, 11’). VELO antwoordde met een schot van nr. 6 Ripson in handen Matthijs. Na 17 minuten mocht Ashraf opnieuw aanleggen van elf meter. Jack van Moerkerk, van achteruit knap aangespeeld door Nick Lammers, werd namelijk door nr. 2 Dubbeld onderuit gelopen. Onze nr. 7 schoot hard in dezelfde hoek, doelman Pamuk had geen antwoord (2-0). VELO voetbalde onverschrokken door en Oscar kreeg de gele kaart na vasthouden. Doelman Pamuk der Westlanders verrichtte een topredding op een schot van Kick van Aelst na een voorzet van Ashraf (27’). Nog minder goed nieuws over Oscar: met een hamstringblessure moest hij ondanks behandeling door onze David, het veld verlaten. Tim van der Meulen werd rechtsback, Sureyo verhuisde naar links (30’). De invaller, vorige week al op dreef tegen Jong Holland, deed het uitstekend; helemaal toen hij van hoek zestien doeltreffend uithaalde (3-0, 43’). Mooie ruststand, maar dat ging niet door want nr. 2 Dubbeld kopte uit een onterecht gegeven hoekschop de stand naar 3-1 (44’). In de extra-tijd keerde doelman Pamuk een vrije schop van Ashraf waarna thee.

  Die thee was VELO blijkbaar goed bekomen want de Zuid-Hollanders zetten meteen onze verdediging onder druk. Net als voor rust hielden ze het veld breed, onze zijkanten hadden het niet gemakkelijk met nr. 7 Van Rossum en nr. 11 Roeleveld; in het centrum losten Roan Mulder en Nick Lammers dreigende situaties prima op. Van Rossum schoot hoog over toen hij gelegenheid had tot uithalen (61’) en Roeleveld stiftte over Matthijs net naast (62’). Nr. 15 Özdemir nam Tim van der Meulen over de knie: geel. Er kwam meer pech voor deze Wateringse invaller. Net had Jacy Engelander de plek in de spits overgenomen van Damien of het werd onverwacht en heel welkom 4-1 : Ashraf plaatste een vrije schop op Jordy Dijkhuizen die de bal in de doelmond boogde, Jacy raakte de bal waarna Özdemir in eigen doel kopte. VELO gaf niet op en Roan redde op de doellijn na een vrije schop van Roeleveld (70’). Matthijs kon een corner over de lat tikken en uit de volgende corner roste nr. 6 Ripson hoog over. Nog wat wissels: Steven Knijnenburg en Roy van Essen binnen de lijnen. Trainer Van der Geest der bezoekers werd voor commentaar met geel beloond waarna hij, wellicht om zich af te reageren, drie man tegelijk wisselde (84’). In de slotminuten stuitte Jacy op de doelman na een voorzet van Roy en kort daarna moest deze doelman ver het doel uit om Roy het scoren te belemmeren. Invaller nr. 16 Van Egmond wist onze doelman Matthijs met een sliding tegen de grond te werken. Het boeiende treffen werd spectaculair besloten: aangespeeld door Tim van der Meulen zou Jack van Moerkerk vast wel gaan doelpunten, maar bij het afwerken werd hij onderuit geschoffeld, bal tegen de lat. Strafschop. Nu mocht Kick van Aelst het doen en hij faalde niet (5-1, 95’, klaar).

  Achtste achtereenvolgende winst. En nu vijf punten los van Argon want in Mijdrecht hielp AFC een handje waarvoor dank (1-1). Nootdorp won van Monnickendam (4-1), staat op zes punten, ook rekening mee houden; mooi dat we daar al geweest zijn.

  Ondanks vijf goals zochten we de man-of-the-match in de defensie. NICK LAMMERS is daar tegenwoordig de leidsman in een linie van jonge jongens. Met een geweldige pass op Jack van Moerkerk had hij aandeel in de aanleiding tot de tweede strafschop.

  Kampioen van de eerste periode ! Voorzitter Ronald sprak spelers en staf toe in de kleedkamer. Zijn mededeling dat Marcel Valk ook in 2022-2023 onze trainer/coach zal zijn werd met gejuich begroet.

  Volgende week Argon uit, ranglijsttechnisch de wedstrijd van de waarheid, helaas opnieuw zonder de steun van onze supporters. De bus vertrekt 12.30 uur.

  WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Sureyo Macrander, Nick Lammers, Roan Mulder (81. Steven Knijnenburg), Oscar Abouseada (29. Tim van der Meulen); Kick van Aelst, Jordy Dijkhuizen; Ashraf Azzouz, Tim Correia (81. Roy van Essen), Jack van Moerkerk; Damien de Vegt (63. Jacy Engelander); niet-ingezet : Cle Vos de Mooij, Dirk van Driest, Danny Blom

  Verslag: André Lopes Dias

   

  Video-samenvatting

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: Periodetitel voor WV-HEDW na achtste zege op rij (bovenstaande foto van Orange Pictures van de scorende invaller Tim van der Meulen ook ontleend aan HAV)

  Lees natuurlijk ook op HAV: Marcel Valk verlengt contract bij WV-HEDW

  Op Haaglanden Voetbal: VELO helpt koploper WV-HEDW aan ruime overwinning

  In Het Parool: WV-HEDW en De Volewijckers pakken periodetitel

  In de Telegraaf/Amsterdam Sport: