• WV-HEDW – ZOB 2 - 1 (19 februari 2022)

• Net als in de vorige wedstrijd (bij Argon, 27 november jl.) keken we snel tegen een achterstand aan. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, de winnende treffer van Tim Correia viel vlot in de tweede helft. Maar daarna kon tegen het defensief sterke ZOB niet worden doorgedrukt en beleefden we benauwde slotminuten. Who cares: dertig uit tien ! Nootdorp bleef in het spoor, verder geen achtervolgers meer te zien.

Zaterdag 19 februari, 14.33 uur: met het fluitsignaal van scheidsrechter Xander Stoffer werd ook voor WV Zaterdag 1 de competitie 2021-2022 hervat, twaalf weken na de glorieuze zege in Mijdrecht. Corona op terugtocht en Eunice net op tijd voorbij. In de oefencampagne waren we steeds compleet, maar nu ontbraken Steven Knijnenburg, Oscar Abouseada en Damien de Vegt. Gelukkig beschikt coach Marcel Valk over uitstekende alternatieven.

Met Roan Mulder op 4 en Rida Najib op 5 zag de verdediging er gedegen uit behalve in de tweede minuut. Toen ontving ZOB’s nr. 10 Robin Stevens de bal uit een inworp en kon ongehinderd onhoudbaar de score openen (0-1, 2’). WV nam onaangedaan het initiatief met goed opgebouwde aanvallen waarbij op rechts Ashraf Azzouz vaak werd gevonden. Nadat de Beemsterse doelman fortuinlijk redde na een door Tim Correia genomen hoekschop, viel kort daarop de gelijkmaker. De zoveelste voorzet van Ashraf werd door Joost Heij doorgekopt waarna Mick van Moerkerk inschoot (1-1, 16’). Dan maar meteen doorpakken dacht Kick van Aelst, maar doelman Tim van Duuren stopte zijn afstandsschot (20’). Achterin liet Roan ons schrikken toen hij de bal tegen nr. 13 Kid Ronday opschoot maar met een snelle reactie redde Matthijs Kuiper de situatie. Van de laatste twintig minuten voor rust kan slechts worden vermeld een doelpoging van Jordy Dijkhuizen na een fraaie combinatie, keeper redt ten koste van hoekschop. En een actie van Ashraf waarbij Van Duuren met de voet een goal voorkwam. Aangezien ZOB met elf man achteruit leunde viel er moeilijk iets te creëren, rust 1-1.

Coach Zaoudi van ZOB had de jongens opgedragen in de eerste minuten na rust wat risico te nemen. Het offensief van de bezoekers leverde een paar vrije schoppen op ons doel op, het zag er dreigend uit. WV kwam goed weg toen nr. 7 Yassin El Yaakoubi net naast schoot na een voorzet van Ronday (52’). Maar meteen daarop produceerde Tim Correia een schot van 25 meter laag in de hoek en raak, de aangever was Ashraf (2-1 ,53’). Het zou de supporters veel zenuwstuipen hebben gescheeld als een schot van Kick van Aelst onderkant tegen de lat een paar centimeter oostelijker was uitgekomen (58’). In de rebound scoorde Jordy, maar hij stond in buitenspelpositie. Nu bleef de voorsprong minimaal.

Enig wisselen: bij ons kwam Danny Blom voor Jordy Dijkhuizen en even later Roy van Essen voor Tim Correia. De invallers konden niet verhinderen dat de Beemstenaren er bij het ingaan van de slotminuten een energiek offensief uitgooiden. De nr. 13 van onze afdeling joeg de koploper de stuipen op het lijf waarbij Matthijs Kuiper in korte tijd drie cruciale reddingen moest verrichten, het leek even een schiettent. Maar onze jongens overleefden, al kwamen we in minuut 88 nogmaals goed weg toen een ZOB-corner net voor doel langs ging. Na drie minuten extratijd floot de rustig en goed leidende scheidsrechter Xander Stoffer voor het laatst op deze koude en na rust ook natte middag en was de tiende competitiezege in successie een feit.
    Achtervolger Nootdorp ontdeed zich thuis van Honselersdijk (4-1) en blijft volgen op zes punten. Argon verloor van hekkensluiter Die Haghe en kan worden afgevoerd als concurrent.

Man-of-the-match: niet alleen om zijn winnende goal, ook was hij tot zijn wissel een dynamische schakel in ons aanvalsspel, we hebben het over TIM CORREIA.

Wat volgt: zaterdag a.s. Valken ’68 uit. Werd in het ultrakorte seizoen 2020-2021 thuis van verloren (2-3), tijd voor revanche. De Zuid-Hollanders verloren bij Forum Sport (2-0) en bevinden zich in de grauwe middenmoot. Kom mee, vertrek bus 12.15 uur Kruislaan voor Jaap Edenhal.

WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Sureyo Macrander, Nick Lammers, Roan Mulder, Rida Najib; Kick van Aelst (86. Jack van Moerkerk), Jordy Dijkhuizen (73. Danny Blom); Ashraf Azzouz, Tim Correia (77. Roy van Essen), Mick van Moerkerk; Joost Heij; niet-ingezet: Sven van Es, Tim van der Meulen, Jacy Engelander

Verslag: André Lopes Dias

Foto van de gelijkmaker (Mick van Moerkerk): Jan Vonk. Voor meer foto's van Jan kijk op onze Facebookpagina.

Kijk hier voor de filmsamenvatting

Op de site van onze gasten: ZOB loopt tegen het sterke WV-HEDW tegen kleine nederlaag aan

Op Het Amsterdamsche Voetbal: Zegereeks WV-HEDW gaat door tegen ZOB