• WV-HEDW zon1 scoort 5x in oefenwedstrijd tegen 3e klasser De Meer zat 1

  8 sep 2021
 • Na de stroperige wedstrijd van zondag stond er een oefenwedstrijd op het program voor de dinsdagavond. Op deze prachtige nazomeravond speelde niet alleen het Nederlands elftal zijn tegenstander zoek.

  De intenties waren direct helder. Lekker voetballen op een perfecte mat en dito weer. Het team stond er direct. Compact als het moest en groot zodra de bal rondging. Veel beweging zonder bal en het baltempo hoog. De Meer zat1 kwam in het stuk niet voor. Al na een paar minuten lag de 0-1 in het netje. In een aanval van achteruit volgens het Joram Melis-boekje kwam Jesse Coffeng vrij door op links. Hij bediende met een strakke pass rechterspits Max Swart die simpel afdrukte.

  Het team bleef geconcentreerd rondspelen. De kansen kwamen. Na 10 minuten werd er goed druk gezet op de achterste lijn van De Meer. Spits Michael Cleintuar liep door op de doelman en promoveerde zijn mislukte uittrap tot de 0-2. Uit de volgende aanval kwam gelijk de 0-3. Rechtsback Nigel Letterboom mocht vandaag zich aanvallend uitleven. Op snelheid brak hij door op rechts. Zijn voorzet werd op waarde geschat door de goed naar binnen getrokken Max Swart.

  De 4-0 viel uit een dood spelmoment. Een onderdeel waar WV nog wat moeite mee heeft. Werd er in voorgaande wedstrijden al meerdere keren uit standaardsituaties gescoord zo ook nu. Uit een corner maakte Ivar de Vries vandaag die ene voor De Meer. Een beetje knullige eigen goal door een misverstand. Dit doet geen recht aan jullie prestatie vandaag. De verdediging had de nul verdiend. De tegenstander nul kansen geven en ze toch laten scoren. Zonde!

  Gelukkig speelde Ivar het snel van zich af. Na een goede onderschepping in het hart van de verdediging lanceerde hij met een magistrale pass Max. Het sprintduel met zijn tegenstander werd gewonnen en de bal verdween simpel in de rechter benedenhoek; 1-4.

  De tweede helft was een kopie van de eerste helft. WV bepaalde het ritme. De Meer hield tegen met enkele veel te zware overtredingen. Kansen werden niet meer benut. Al was het vertoonde spel het aankijken meer dan waard.

  Nog even voor in de agenda: Voor de bekercompetitie komende zondag 12 september 14:30u hoofdveld WV-HEDW 1 – Saenden 1 (3e klasse).

  Onno Swart