• WV-jeugd timmert aan de weg

  13 jan 2022
 • De competitie mag dan tijdelijk stil liggen, de scouts van betaalde voetbalclubs hebben de eerste helft van dit seizoen niet stilgezeten. Voor WV-spelers resulteerde dat in een recordaantal uitnodigingen. Twee meiden maken hun debuut als jeugdinternational. Vijf jongens maken aan het einde van dit seizoen de overstap naar een profclub.

   

   

  Twee meiden naar nationale jeugdselecties

  Liv Rademakers (14) en Lily Yohannes (14) zijn twee speelsters van uitzonderlijk niveau. Ze spelen bij WV al jarenlang in het hoogste jongensteam van hun leeftijd, dit seizoen dus de Jo15-1 zaterdag, dat de vervroegde winterstop inging als koploper in de zesde divisie. Dat beide speelsters in beeld kwamen bij vertegenwoordigende elftallen is eigenlijk niet verrassend. Dat het bij beiden vrijwel tegelijkertijd gebeurde is best opmerkelijk – want ze doorliepen volledig andere trajecten. Liv, die de oplettende bezoeker afgelopen anderhalf jaar geregeld ook helemaal alleen extra trainingen kon zien doen, werd eerst uitgenodigd voor de regionale selectie van West-I. Daar deed ze het zo goed dat ze zich nu mag aansluiten bij het Jong Oranje (Onder 15) van de meiden. Middenvelder Lily, die de Amerikaanse nationaliteit heeft, mocht meetrainen met de Amerikaanse jeugdselectie. Zij schopte het tot de laatste 36 en is komende week op trainingskamp in Chula Viesta, een plaats net onder San Diego in Californië.

  We wensen Liv en Lily veel plezier en succes bij deze mijlpaal en feliciteren ook hun trainers, Youssef Danad en Andre Lopes, een trainersduo dat al jarenlang aan WV-HEDW verbonden is.

   

  Drie pupillen naar AZ

  Nadat eerder Rafael van Dissel en Marc Bulthuis die overstap al maakten, heeft de jeugdopleiding van AZ voor komend seizoen nu ook Donny van der Lijcke (Jo13-1), Iwanitcho Asebeh (Jo11-1)en Luca de Voogd (Jo10-1)‘getekend’.Alle drie stonden zij al langere tijd in het vizier van de Alkmaarders; afgelopen najaar deden ze een proeftraining gevolgd door een wat langere stage. Die verliep succesvol. Uiteraard maken ze dit seizoen gewoon af in hun eigen team. Ze doen dat bij hun trainers Tom van Riessen (Jo13-1), Luka Huisman en Jakob Slagter (Jo11-1) en Robby Welman (Jo10-1), jonge trainers die zelf ook allemaal uit onze eigen jeugdopleiding afkomstig zijn. Spelers en trainers: gefeliciteerd.

   

   

  Twee junioren naar Volendam

   Ook Volendam, die als koploper in de eerste divisie volop in de race is voor promotie, was afgelopen najaar vaak rond onze velden te vinden. Zij ‘tekenden’ afgelopen weken Gishayro Amelo (Jo15-1)en Pharrell Wells (Jo14-1), die vanaf volgend seizoen dus de kleuren van ‘het andere Oranje’ zullen verdedigen. Doordat de Volendamscouts al snel de potentie van deze spelers zagen, konden beiden hun stage al afronden voor de competitie stil kwam te liggen. Ze maken net als de drie junioren het lopende seizoen gewoon af in het korenblauw van WV, bij hun eigen trainers, Quider Baghdadi (Jo14-1 zat) en, opnieuw, Youssef Danad en Andre Lopes (Jo15-1 zat). Ook Gishayro en Pharrell wensen we alle succes toe.

  Gishayro en Pharrell zijn niet de eerste WV’ers die naar Volendam vertrekken. In 2019 haalden de Volendammers al Ibrahim el Kadiri, die dit seizoen een basisplaats veroverde in Volendam 1; de sterke linksbuiten speelde 17 van de 21 wedstrijden, scoorde vier keer en gaf drie assists. Ibrahim speelde in 2013 bij WV-HEDW en belandde via Ajax en Utrecht uiteindelijk bij de IJsselmeerclub.

  In 2019 ook koos WV’er Daeshwan King uit onze Jo12-1 voor de jeugdopleiding van Volendam. En afgelopen seizoen nog haalde de seniorenselectie van Volendam Jordi Blom aan boord. Jordi speelde in WV Jo19-1; zijn broer Danny Blom is al jaren een vertrouwde kracht in ons eigen eerste zaterdagelftal.

  Nog niet gedaan

  Gerede kans dat deze vijf spelers niet de enigen zijn die dit seizoen de overstap maken van WV-HEDW naar een BVO (betaald voetbal organisatie). Diverse spelers zijn afgelopen twee maanden uitgenodigd en moeten hun stage nog beginnen of afronden, onder meer bij PSV en FC Utrecht. Vandaag nog ontving een speler uit de Jo16-1 zaterdag een uitnodiging om stage te lopen bij Almere City. Ook deze spelers wensen we veel succes – ook als het niet meteen tot een overstap komt, is het hoe dan ook een groot compliment en mooie ervaring.

  Romeo Lensa, hoofd jeugdopleiding WV-HEDW en Marcel van Riessen (jeugdbestuur)