• WV JO15-1 (zon) 6e bij internationaal paastoernooi

 • Witte Donderdag stond voor KSK Steenbrugge in het kader van het optuigen van hun jaarlijkse meeslepende internationale jeugdtoernooi. Teams vanuit Frankrijk, België, Engeland, Schotland en Nederland kwamen er dit jaar naar toe om met de begeerde trofee terug naar huis te kunnen reizen.

  Ook WV-HEDW wilde op dit podium uiteraard een goede poging wagen. Op Goede Vrijdag reed er dan ook een stoet auto’s vanuit de Watergraafsmeer op het toernooi in Brugge af, met de herinnering aan de loodzware deelname vorig jaar nog vers in het geheugen.

  In de regen werd er zaterdag op een modderig grasveld afgetrapt, waarbij het kunstgras van WV mijlenver weg leek, en was. Tegelijkertijd stroomde het lokale bier de Brugse Zot rijkelijk, had Cobi heerlijk tomatensoep gemaakt en baanden gezette kromgebeende scheidsrechters zich tussen jongens door over de velden. 5 wedstrijden later trokken de kruitdampen voor onze boys wat op en bleek er twee keer gewonnen, twee keer verloren en werd de laatste wedstrijd gelijk.
  Op weg terug naar het hotel werd druk nagepraat over de in de laatste wedstrijd onterecht gegeven penalty tegen, die later in het toernooi heel kostbaar zou blijken. In een moeite door werd de eerste flinke spierpijn terloops gemeld en tijdens een etentje in Brugge Centrum in de avond was het oprecht opvallend dat de jongens éérder naar bed wilden dan de meegereisde ouders. Ze waren bekaf van alle strijd en slapen deden ze deze avond als David Neres.

  Misschien wel door de goede nacht werden de twee laatste poule wedstrijden op zondag gewonnen en konden we ons opmaken voor de potjes om plek 5-8. Als eerste troffen we daar het team WV-HEDW JO14-1, dat heel slim vanuit de loopgraven acteerde met een opstelling 1-6-3-1. Penalty’s brachten uiteindelijk de beslissing in het voordeel van de JO15. Terwijl bijna iedereen z’n lies of hamstring flink voelde stond er nog één partij op de planning; de kraker om de 5e plek tegen SV Hoofddorp. Ondanks een vroege 1-0 voor ons drukten ze de 1-1 uiteindelijk binnen en mochten er weer penalty’s genomen worden. Er klonk gejoel en gejuich van velen langs de kant en ook galmde er een lekker Belgisch deuntje uit de speakers. Toch werd deze reeks helaas verloren en eindigen de jongens, fysiek helemaal gesloopt, knap als 6e in het sterke veld.

  Met de kicksen in de hand en een medaille om de nek reden we weg uit Brugge, terwijl de regen losbarstte en schapen in de weilanden die we passeerden betere tijden afwachtten. Niet dat de boys er veel van mee kregen, die lagen na een paar minuten, inclusief stinkende voetbalschoenen, al heerlijk te slapen.

  Maarten Moen

  PS: WV-HEDW JO14-1 eindigde op een verdienstelijke 8e plaats