• De seniorenafdeling

  Zaterdag

  WV-HEDW heeft een zeer grote zaterdagafdeling. In het seizoen 2019/2020 spelen 25 seniorenteams en 29 pupillen-teams iedere zaterdag hun wedstrijden. Dat betekent dus gemiddeld 27 thuiswedstrijden per speeldag: met 18 kleedkamers en zes velden een hele puzzel.

  Er zijn 21 senioren mannenteams.
  Het 1e t/m 10e spelen op categorie A niveau, dat wil zeggen res. 3e klasse of  hoger.
  Het 1e elftal speelt voor het derde achtereenvolgende jaar in de eerste klasse.
  Het 2e elftal speelt op het hoogst mogelijk niveau, in de reserve hoofdklasse
  Het 3e t/m 6e spelen in de res. 2e klasse; het 7e t/m 10e in de res 3e klasse. De overige 11 teams komen uit in de  categorie B: res 4e klasse of lager. WV-HEDW heeft ook drie 45+ teams die regelmatig op vrijdagavond wedstrijden spelen.

  WV-HEDW beschikt op zaterdag dus over zes velden waarvan vier kunstgras. Het nieuwe hoofdveld (gebaseerd op kurk) is in het seizoen 2017-2018 in gebruik genomen.

  Zondag

  WV-HEDW is van oorsprong een zondagvereniging. Vooral door flinke instroom vaan studenten is de zaterdagafdeling nu groter dan de zondagafdeling. Toch is die met 16 seniorenteams nog aan de zeer ruime kant. Het 1e elftal speelt in de 4e klasse.  Ook het tweede en derde team spelen in de A-categorie Alle andere teams spelen in de B-categorie, dat wil zeggen res. 4e klasse of lager.

  Behalve de 16 seniorenteams spelen er 16 juniorenteams op zondag.

  Op zondag beschikt WV-HEDW over 5 velden waarvan 3 kunstgras. .

  Vrouwen

  WV-HEDW kent een bloeiende vrouwen-/meidenafdeling. Circa 10 jaar geleden wat aarzelend begonnen, maar inmiddels hebben we ca 290 vrouwelijke leden. De meiden- en vrouwenteams spelen hun wedstrijden op zaterdag en zondag. Bij sommige junioren-selectieteams spelen talentvolle meisjes mee.

  Dit seizoen 2019/20 beschikken we over 4 vrouwenteams op zaterdag en 2 vrouwenteams op zondag. Daarnaast hebben we 13 meisjesteams en een trainend vrouwenteam 35+.

  Het 1e vrouwen-team (Zaterdag VR1) speelt voor het tweede seizoen de categorie A, 2e klasse.  Het 2e vrouwenteam (Zaterdag VR-2) speelt 3e klasse. Het 3e vrouwenteam (Zaterdag VR-3) speelt 4e klasse.  Zaterdag VR-4 speelt in de 5e klasse. Net als de teams Zondag VR-1 en Zondag VR-2.

  Vrouwenvoetbal is een speerpunt van WV-HEDW en krijgt –binnen de grenzen die de accommodatie ons stelt- ruimte om verder te groeien op zondag. Doelstelling is tevens het eerste team op minimaal 1e klasse niveau te brengen.