• WV VR1 doet goede zaken

• Mooi weer en RCL (Leiderdorp) ligt op weg naar Die Haghe. Dus maar eens vroeg opgestaan en samen met zoon Dennis op pad. Thuis had WV met 9-0 van hekkensluiter RCL VR2 gewonnen. Lekker met een bakkie koffie in het lentezonnetje van flink wat goals genieten, zoiets.

Uhhh, dat viel ff tikkie tegen. Het was gewoon flink koud langs de lijn zo vroeg in de morgen en RCL was flink versterkt door speelsters van het 1e. Voeg daar een weliswaar redelijk vlak maar “gehaat” grasveld aan toe, fysiek sterke tegenstanders, een erg enthousiaste vlagster en een zeer matig WV; een doelpuntenfestijn werd het zeker niet. Sterker nog: best wel een lastig potje. Daar leek het de eerste 5 minuten niet op, maar het bombardement leverde geen WV-goals op. En verdraaid: bij ongeveer de eerste counter “zag de verdediging er niet goed uit”. Het schot van dichtbij was zelfs Paulina te machtig en dus onhoudbaar. Nog maar 4e tegengoal in 10 wedstrijden trouwens. Dat was even schrikken maar gelukkig rondde 5 minuten later Kelly eenvoudig een prima actie van Do(Monique) af. Daarna RCL met heel veel speelsters achter de bal, loerend op de counter. WV speelde te slordig om door de muur heen te breken en die counters waren af en toe best link. Gelukkig toch nog 1-2 bij rust: Lotte speelt Do in, kappen en met links in de verre hoek.

Na rust scoorde Do al gauw de bevrijdende 1-3: jammer maar helaas, volkomen onrecht voor buitenspel afgekeurd via een fanatiek vlaggende dame. Kort daarna toch de 1-3, Myrthe B zet goed door en tikt de bal langs de goalie. Over de rest van de 2e helft valt weinig te melden: zakelijk uitgespeeld zeg maar.

Het goede nieuws kwam na afloop. Rivierwijkers verloor thuis met 2-5 van IJsselmeervogels. Waardoor de voorsprong op dit team (nog steeds nr. 2) nu 8 punten bedraagt.
    De thuiswedstrijd tegen Rivierwijkers is de afgelopen weken tweemaal afgelast doordat de Utrechtsters door corona geen team op de been konden krijgen. Morgen (maandag 21 maart 20.15 u) 3e poging. Hopelijk lukt het nu wel. Hoofdveld WV. Komt allen!