• Zaterdag 29 juni 2024 seizoenssluiting

 • Komende zaterdag sluiten we bij WV het seizoen af. Wat is er te beleven op deze laatste actieve voetbaldag?

  In de ochtend is er een vol oefenprogramma van de nieuwe selecties in de onderbouw van de jeugd. De JO8-1, JO8-2, JO9-1, JO9-2, JO10-1, JO10-2, JO11-1, JO11-2, JO13-1, JO13-2, JO14-1, Jo15-1 en JO16-1 komen allemaal in actie. De eerste wedstrijden beginnen al om 08.45 uur.

  In de middag is er een mini-editie van de Springer Cup, met wedstrijdjes op een half veld, zeven tegen zeven. Deze editie staat los van het toernooi dat we eerder in juni al eens speelden – je kon (en kunt) je dus opnieuw aanmelden, het zijn niet (zoals voorheen) alleen de winnaars die door gaan.

  Rond 13.00 uur is er de traditionele wedstrijd tussen een veteranenteam met oude coryfeeën en ons laagste seniorenteam, Zaterdag 18. Dit is voor de fijnproevers: backs die open draaien en spelers zonder ook maar de minste vrees voor balverlies – dingen die we bij Oranje zo missen, zeg maar. Bovendien gaat het hier in zo’n rustig tempo dat je het allemaal eens goed kunt bekijken.

  Rond 16.30 uur, na de huldiging van de winnaar van de mini-Springer Cup, huldigen we de jubilarissen: spelers die 25 jaar lid zijn. Voorzitter Ronald Nijsen verricht de plechtigheden.

  Voor wie nog even blijft plakken op ons zonovergoten terras, staat om 18.00 uur de eerste 1/8 finale op het programma, Zwitserland-Italië, een van de mogelijke tegenstanders van Nederland in de halve finale – want nu ja, het optimisme van vóór 14 juni heeft een flinke opdoffer gekregen, maar de hoop dat het ‘toch weer zo’n zomer’ wordt is nog niet helemaal opgegeven.

  Geef de aftrap voor je eigen zomer door zaterdag nog even langs te komen om naar voetbal te kijken, van de jongste jeugd, de oudste veteranen of de laagste senioren, of om gewoon even bij te praten met Mirek, die gisteren nog zijn jongste functioneringsgesprek heeft gevoerd – hij kan daar uren over vertellen.

  Na zaterdag gaat de accommodatie dicht. Alleen de ballenlockers en de kunstgrasvelden zijn dan nog beschikbaar en alleen bij daglicht. De grasvelden zijn inmiddels te ruste gelegd; in de accommodatie is juli de maand van het grote schoonmaken. We zijn weer vol in bedrijf vanaf 11 augustus. 

  Marcel van Riessen

   

  Update op X (30 juni)