• Argon – WV-HEDW 2 - 4 (27 november 2021)

  28 nov 2021
 • In de rust van deze topper in 1A voelde een gelijkspel heel aanvaardbaar. Immers, Argon was minstens gelijkwaardig en in bezit van een voorsprong. Maar zoals in eerdere wedstrijden kwam ons team ook in waterkoud Mijdrecht na rust tot ontbolstering. Argon werd stukgespeeld en verslagen. Zes punten voor op nieuwe nummer twee Nootdorp. Het lijkt er op dat we daarmee een vervroegde winterstop ingaan.

  WV, geheel in rood, had de aftrap en mocht een minuut later alwéér aftrappen. Balverlies, nr. 10 Sven Beek passte splijtend op nr. 9 Max Oliemans die doelman Matthijs Kuiper kansloos liet, 1-0 na 21 seconden. Vijfde tegengoal in deze negende competitieronde. Argon ging door met lastige aanvallen, vooral over hun linkerkant was het dreigend, Sureyo Macrander en vervolgens Matthijs redden bij een vrije kans van nr. 8 Younes Ouaali (6’). WV werd wakker en Tim Correia schoot tegen binnenkant paal na inleidend werk van Jack van Moerkerk (10’). Dezelfde Jack werd wat later hard geraakt door de Mijdrechtse nr. 7 Mika Keizers en moest daardoor een paar minuten later afhaken; Roy van Essen kwam er in op rechts, Ashraf Azzouz verhuisde naar de linkerkant. Kansen over en weer, juist had Beek na een voorzet van Keizers net over onze lat geschoten of Tim C. schoot voor doel langs op aangeven van Damien de Vegt (29’). Tim vuurde nog een keer hard naast en de snelle nr. 11 Giliano Eijken vond de veilige handen van Matthijs. Waarna rust. Even de warmte in en met elkaar vaststellen dat we het vandaag niet gemakkelijk hadden.

  In de eerste fase van het tweede bedrijf drong Argon opnieuw aan waarbij de ongrijpbare nr. 8 Ouaali ons doel maar net miste (51’). Maar toen werd alles anders. Damien verrichtte een fraaie actie op rechts, Tim C. miste zijn voorzet maar de achter hem opduikende Ashraf schoot de bal meedogenloos in het net (1-1, 56’). Onze verdediging met het sterke centrum Nick Lammers-Steven Knijnenburg oogde nu solide bij de offensieve reactie van Argon en in plaats van 2-1 kreeg de thuisclub 1-2 om de oren. Daaraan voorafgaand pleegde coach Marcel Valk zijn opmerkelijkste wissel van 2021: aanvoerder Kick van Aelst, Jordy Dijkhuizen en Tim van der Meulen, bepaald niet uit de toon vallend, zagen zich vervangen door Danny Blom, Jelle van der Niet en Roan Mulder. Het ging bepaald niet slechter lopen. En/of Argon zat er doorheen. Bleek al snel: Tim C. vond Roy en die weer Damien, laatstgenoemde rondde af (1-2, 66’). En WV drukte door: Tim richtte over op aangeven van Danny en Danny zelf, geïnspireerd spelend, net naast. Waarna 1-3: Roy van Essen zette voor, Damien rondde met laag schot af (76’). Wellicht was het nog moeilijk geworden als Matthijs niet knap had gered op een inzet van Eijken (80’). WV zou echter verder weglopen. Eerst raakte Jelle de paal en vlak daarna trof Roy doel (1-4, 86’) na voorbereiding van Damien en Ashraf. Rida Najib maakte zijn rentree, applauswissel van de livestreamkijkers voor Tim Correia. Om de uitslag wat meer met de krachtsverhouding overeen te stemmen was het redelijk dat Oliemans 2-4 inkopte op aangeven van Beek (89’). Uitblinker Ouaali kreeg nog geel van de uitstekende scheidsrechter Tijs Gommans uit Gouda. Deze leidsman floot af onmiddellijk nadat nr. 3 Martijn Plug een vrije schop in handen van Matthijs Kuiper zag eindigen (96’).

  Negen gespeeld, negen gewonnen ! Ondanks blessures en uitsluitingen van vaste krachten. Want er is een reservoir capabele alternatieven, zoals ook weer bleek bij de wissels van vandaag. Het ongekend succes is het werk van de volledige selectie en de staf, niet te vergeten.

  In de tweede helft manifesteerden zich de kandidaten voor man-of-the-match. Best lastig. TIM CORREIA kwam na stroeve start steeds beter op dreef, was de drijvende kracht achter onze aanvallende acties en gaat met de eer strijken.

  In Voorschoten bleef Nootdorp de thuisclub voor (2-3) en klom naar plek twee. Achterstand op WV zes punten. Als alles normaal loopt zeventien potjes te gaan, Urk, Genemuiden, het Olympiaplein en Noordseschut zijn nog ver. Bij helder weer kun je ze wel zien liggen. Ook dreiging: voor het eerst gingen wedstrijden in onze afdeling niet door wegens corona; niet toevallig in de onderste regionen, daar ben je meer bevattelijk.

  Volgens programma ontvangen we zaterdag a.s. ZOB 1 (en 2). Oude bekende. Maar gaat dat door ? Volg de berichten. Zo niet, dan hebben we 2021 daverend besloten en mogen we innig hopen dat de competitie in januari ongehinderd kan worden hervat. Maar ja, nu weer die omikronvariant……...

  WV-HEDW : Matthijs Kuiper; Tim van der Meulen (63. Roan Mulder), Nick Lammers, Steven Knijnenburg, Sureyo Macrander; Kick van Aelst (Danny Blom), Jordy Dijkhuizen (63. Jelle van der Niet); Ashraf Azzouz, Tim Correia (86. Rida Najib) , Jack van Moerkerk (25. Roy van Essen); Damien de Vegt; niet-ingezet: Cle Vos de Mooij

  Verslag: André Lopes Dias

  Foto: Jan Vonk (voor meer foto's van Jan kijk op onze Facebookpagina)

   

  Op Het Amsterdamsche Voetbal: WV-HEDW wint ook topper bij Argon

  Op de site van de gastheren: Argon verliest van effectiever WV-HEDW

   

   

   

   In het AD/Groene Hart: