• Zondag 1 en Vrouwen 2 behalen nacompetitie

  12 jun 2022
 • Mee met de bus?

  Het was met de superieure kampioenschappen van Zaterdag 1 en VR1(zat) al een bijzonder mooi seizoen natuurlijk. Maar wellicht is de koek qua promoties nog niet op. Want afgelopen weekend plaatsten de Zondag 1 en VR2 (zat) zich overtuigend voor de nacompetitie (NC). Een korte samenvatting.

  Zondag 1

  De opdracht was eigenlijk vrij simpel op 6 juni, thuis tegen Geinburgia: winnen. Om de eerste ronde in de nacompetitie te ontlopen. Het werd maar liefst 14-0 en dat mocht gezien het aantal gemiste kansen (vooral in laatste kwartier) zelfs een tikkie teleurstellend genoemd te worden. Zie het verslag van Onno. Dat betekent dat de Zondag 1 als derde eindigde (doelsaldo ondanks die 14-0 nog net drie slechter dan dat van nr.2 Ankaraspor). En daardoor direct in de finale van de NC mag spelen en wel tegen Alcmaria Victrix. Eén wedstrijd op neutraal terrein: zondag 19 juni aanvang 14 uur bij Fortuna Wormerveer. Bij  gelijke stand na 90 minuten 2x15 minuten verlengen en indien ook dan gelijk 2x5 penalty’s. Ofwel: de dood of de gladiolen, met een 3e of 4e klasse plek in seizoen 22/23 in de tas terug de bus in. Bus? Natuurlijk gaan we naar deze mooie wedstrijd met (minstens één) bus. Supporters graag in groten getale mee om trainer/coach Joram Melis en zijn mannen te steunen.

  Vertrek zondag 19 juni, 12 uur vanaf parkeerplaats aan de Kruislaan / hoek Radioweg. Graag opgeven bij Onno Swart (06 21211771), liefst zo spoedig mogelijk i.v.m. reserveren van de bus(sen). Komt allen!

  VR2 zaterdag

  Ook hier was de opdracht op zaterdag 4 juni: winnen! Maar wel een stuk lastiger, want uit bij directe concurrent Waterwijk VR1. Bij winst kon de eerste ronde van de NC overgeslagen worden. Het werd een enerverende wedstrijd die vooral door vier goals van Mare knap met 3-5 gewonnen werd. Waardoor een keurige 2e plaats in de eindstand van de 3e klasse behaald werd, prachtig werk van trainer-coach Bert Reus en zijn team. Hoe nu verder? Tikkie ingewikkelder dan bij de Zondag-1. Zaterdag 11 juni werd de 1e ronde van de NC om promotie naar de 2e klasse gespeeld. Reiger Boys VR2 won van Vreeswijk VR1. WV was vrij. Op zaterdag 18 juni wordt er thuis gespeeld tegen Reiger Boys VR2.  Bij winst, dan op zaterdag 25  juni de finale op neutraal terrein. En wel tegen de uiteindelijke winnaar van Sporting’70 VR2 – Purmerend VR1.

  Promotie voor beide teams zou de bekende slagroom op een toch al heerlijke taart zijn. Succes!

  Ronald Nijsen